Hasanbeylide Domatesi Geliştirme ve

Hasanbeylide Domatesi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi


OSMANİYE (A.A) - Hasanbeyli ilçesinde Domatesi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında ekilen domates fidesinden 1 milyon 800 bin TL gelir beklendiği bildirildi.
     Hasanbeyli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Poyrazoğlu, yazılı açıklamasında, Yanıkkışla köyünde 150 dekar arazide 375 bin domates fidesi dikimi yapıldığını belirtti.
     Amaçlarının kaliteli ve verimli tarımsal üretim, istihdamın artması ve güvenli gıda tüketimi olduğunu belirten Poyrazoğlu, şunları kaydetti:
     Osmaniyenin toplam tarım arazilerinin yüzde 3ü Hasanbeylide. İlçemizdeki 38 bin dekarlık tarım arazisinin 27 bin dekarı tarla tarımında, 620 dekarı sebze tarımında, 4 bin 780 dekarı meyve tarımında, bin dekarı zeytin tarımında, 650 dekarı bağ tarımında kullanılmaktadır. Proje sayesinde domateste dekara üretim miktarı 12 ton olup toplamda bin 800 ton verim hesaplandı. Hedeflenen gelir 1 milyon 800 bin TLdir. Hasanbeyli Domatesi, bölgede beğenilen ve aranan bir üründür. Bu çalışma ile ilçemizde eskiden bu yana olan sebzecilik kültürü sulama imkanlarının artması ile daha da gelişecektir. Uygun zamanda ve miktarda gübre, hastalık ve zararlılarla mücadele yapılmıştır. Köyümüzde özellikle sebze üretim bilincinin yerleşmesi ve özellikle kadınlarımızın üretime katılmasıyla toplamda 35 kişiye 5 ay süre ile sürekli istihdamı sağlandı.
     Poyrazoğlu, tarım sektörünün gelişmesi için İş-Kur ile birlikte proje geliştirme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hasanbeylide Domatesi Geliştirme ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER