Hasandağı yamaç paraşütü merkezi olacak

Hasandağı yamaç paraşütü merkezi olacak -Türkiyede yamaç paraşütü için en uygun alanlar arasında gösterilen Hasandağında THKnın açtığı kursa yoğun ilgi var -Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında uluslararası nitelikte yama


AKSARAY (A.A) - Adem Koçak - Türkiyede yamaç paraşütü için en uygun alanlar arasında gösterilen Hasandağında Türk Hava Kurumunun (THK) açtığı kursa yoğun ilgi var.
     THK Aksaray Şube Başkanı İbrahim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Martta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak açtıkları yamaç paraşütü kursuna gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
     İl Müdürlüğü bünyesinde teorik ders gören kursiyerlerin daha sonra Hasandağının eteklerinde uçuş eğitimine başladıklarını ifade eden Kılıç, başvuruların yoğun olduğu kursta kontenjan sınırlı olduğu için talebe cevap veremediklerini kaydetti.
     Daha sonra açacakları kurslarda bu talepleri karşılamaya çalışacaklarını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:
     Aksarayın yamaç paraşütü için çok uygun olduğu ifade ediliyor. Bölgede bu tip uçuşlar için Aksaray dışında çok fazla yer yok. THK, Karaman ve Kayseride eğitim merkezi açmayı düşünüyor. Biz de Aksarayda uçuşa uygun yerlerin tespitini yaparak, binasını ayarlarsak eğitim merkezinin burada açılması için müracaat edeceğiz. Bu yaz Uluslararası Ihlara Kültür ve Turizm Festivalinde uluslararası nitelikte bir yamaç paraşütü şenliği yapılması planlanıyor. Hasandağında 1980 metre yükseklikte bir pist yapılıyor.
     Kursa katılan Aksaray Barosu Başkanı Levent Bozkurt da paraşütle uçmanın çok güzel bir duygu olduğunu, bu sporun Aksarayda gelişmesini ve yaygınlaşmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Tenis öğretmeni Mine Çiftçi ise uzun zamandan beri katılmak istediği bu kursta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Zor bir spor değil. Uzman hocalarımızın yardımıyla çok daha kolay ve zevkli oluyor dedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Hasandağı yamaç paraşütü merkezi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER