Hastalarına müzikle moral veriyor

Hastalarına müzikle moral veriyor -KOÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan, 15 yıldır tedavi ettiği hastalarına moral vermek için Türk Sanat Müziği konserleri düzenliyor -Prof. Dr. Utkan: -


KOCAELİ (A.A) - Metin Girgin - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan, 15 yıldır tedavi ettiği hastalarına moral vermek için Türk Sanat Müziği konserleri düzenliyor.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Musiki Derneği ve Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği korolarında şarkı söyleyen Utkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır müzikle ilgilendiğini belirterek, mesleğinin yorgunluğunu Türk Sanat Müziği ile attığını ifade etti.
     Kocaelide çok sayıda kanser hastası bulunduğunu, tedavilerinin cerrahi ve tıbbi müdahalelerle sona ermediğini dile getiren Utkan, hastaların iyileşip iyileşmedikleriyle ilgili kafalarında soru işaretleri bulunduğunu anlattı.
     Prof. Dr. Utkan, cerrahi müdahale ve tıbbi tedavilerin hastalar için birer travma olduğunu vurgulayarak, Bu hastalarda sosyalleşme sağlandığı taktirde, hastalıklarından tamamen arındıklarını biz hekimler tıbbi olarak biliyoruz ama hastalara da bunu hissettirmek gerekiyor. Bu yüzden, müzik yaparak hem kendim yorgunluğumu üzerimden atıyorum hem de müzik terapisi ile hastalarıma destek veriyorum şeklinde konuştu.
    
     -Tedavisi tamamlanan hastalar koroya katılıyor-
    
     Kanser hastalarının sosyal yaşamlarına hiçbir eksik olmaksızın devam etmelerini sağlamak amacıyla Kocaeli Kanserle Mücadele Derneğinin kurulduğunu ve eşi Farmakoloji uzmanı Prof. Dr. Tijen Utkanın dernek yönetiminde görev aldığını belirten Utkan, derneğin musiki korosunda gönüllü solo şarkılar söylediğini ifade etti.
     Utkan, koroda tedavisi devam eden ve hastalıktan kurtulan kanser hastalarının da yer aldığına dikkati çekerek, kanser hastalarının dernekte tedavilerinin ardından yapmaları gerekenler ve takip süreci konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.
     Tedavisi tamamlanan insanların koroda kendilerini gösterme çabalarını hekim olarak sevinçle karşıladığını dile getiren Utkan, kendisinin de koroda hastalarına destek verdiğini bildirdi.
     Prof. Dr. Utkan, kanser hastalarının kendilerinde yarımlık veya eksiklik görmesi nedeniyle psikolojik sıkıntı yaşayabileceğine dikkati çekerek, Yakınları ve çevresi tarafından farklı gözle bakılabilir. Böyle olmadığını da ispat etme çabasıdır, bu aynı zamanda. Hastalar, düzenlenen konserle hem solo yapmakta hem de koro şarkılarına katılmakta. Dolayısıyla bir sosyal çevre oluşmakta ve hastalarımız bu sayede geçirdikleri ciddi rahatsızlıkların ardından gerçekleşen cerrahi müdahaleler sonrası sıkıntılarını atlatabilmektedir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hastalarına müzikle moral veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER