Üç ilde uyuşturucu operasyonu

Üç ilde uyuşturucu operasyonu -Osmaniye, Antalya ve İstanbulda eş zamanlı düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 17 kişiden 12si tutuklandı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye, Antalya ve İstanbulda eş zamanlı düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 12si tutuklandı.
     Alınan bilgiye göre, doğu ve güneydoğu illerinden temin edilen uyuşturucunun bir suç örgütü tarafından tek kullanımlık küçük paketler halinde satışının yapıldığı bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
     Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de katılımıyla Osmaniye, Kadirli ilçesi ve Antalya ile İstanbulda 17 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgüt lideri D.A.D ile yardımcısı E.Cnin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.
     Zanlıların ev ve otomobillerinde yapılan aramada 2 kilo esrar ile çok sayıda Hint keneviri ve fişek olarak tabir edilen satışa hazır vaziyette esrar maddesi ele geçirildi.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde ticaretine bilerek ve isteyerek aracılık etmek, uyuşturucu madde temin etmek, nakletmek suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan örgüt lideri ile yardımcısının da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Bu arada, operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 2 kişinin de tutuklandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Üç ilde uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER