Hatayda 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü

Hatayda 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü -Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yürüyüş ve kutlama programı düzenlendi


HATAY (A.A) - Hatayda bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş ve kutlama programı düzenlendi.
     Antakya Saray Caddesinde toplanan, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene sloganları atarak Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına kadar yürüdü.
     Meydanda, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Grup adına gazetecilere açıklama yapan, Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kural, AK Parti hükümetinin bayramı kutlamayı engellemeye çalıştığını savunarak, yapılan uygulamaları kınadıklarını söyledi.
     Basın açıklamasının ardından tekrar Saray Caddesindeki CHP İl Binası önünde toplanan grup, burada Grup Asinin söylediği Türkülerle bayram kutlamalarına devam etti.
     Konserden önce CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu,Cumhuriyet Bayramının engellemelere rağmen halkın geniş katılımıyla kutlanmasının sevindirici olduğunu belirten konuşmalar yaptı.
     Etkinlik okunan şiirler ve havai fişek gösterileriyle olaysız bir şekilde sona erdi.
    
     Muhabir: Hatay - Abdulgafur Kılıç / Ömer Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hatayda 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER