Hatayda eğitime hayırsever desteği

Hatayda eğitime hayırsever desteği -Bir hayırsever tarafından yaptırılacak 32 derslikli endüstri meslek lisesi için protokol imzalandı


HATAY (A.A) - Hatayda bir hayırsever tarafından yaptırılacak 32 derslikli endüstri meslek lisesi için protokol imzalandı.
     Hatay Valiliğinde düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, 2013 yılının ilk okul protokolünü imzalamaktan son derece memnun olduğunu belirterek, yapılacak okulun diğer hayırsever iş adamlarına da örnek olmasını temenni etti.
     Hataydaki büyük firmaların elaman ihtiyacının, hayırsever vatandaşların ve devletin yaptırdığı teknik liselerle karşılanmaya çalışıldığını ve bu liselerin nitelikli insan gücünün yetişmesinde önemli katkılarda bulunduğunu belirten Lekesiz, Eğitim için konulan her tuğla geleceğimiz açısından çok önem taşıyor. İnsanlık var oldukça 3 büyük sorunla mücadele etmiştir. Nefret, cehalet ve fakirlik. Fakirliği çalışarak, nefreti severek, cahilliği ise eğitimle yok edebiliriz. Fakat eğitimle hepsinin birden üstesinden gelebiliriz. Eğitim hepsinin başında geliyor diye konuştu.
     Hayırsever Recep Atakaş da bir ülkenin kalkınmasında birinci derecede belirleyici unsurun eğitim olduğunu söyledi. Türkiyenin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasında imkanı olan herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurgulayan Atakaş, Devlet ve millet bir bütündür. Her şeyi devletten beklememiz zaten yanlış olur. Bu düşünce ile hareket edip Dörtyolda 32 derslikli, laboratuvarı, atölyeleri, kütüphanesi ve spor salonları olan Recep Atakaş Endüstri Meslek Lisesini yaptırmaya karar verdim. Amacım bu okulu en kısa zamanda bitirerek evlatlarımızın hizmetine açmaktır dedi.
     Konuşmaların ardından Dörtyolda 32 derslikli endüstri meslek lisesinin yapımına ilişkin protokol imzalandı.
     Törene, Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit ile Hatay Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hatayda eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER