Hataydaki kaçakçılık operasyonu

Hataydaki kaçakçılık operasyonu -Vali Lekesiz olay yerinde incelemede bulundu -Lekesiz: "Tiner ve solvent karışımı derhal alev alabilecek türden maddeler de var. Öyle anlaşılıyor. Yoksa bildiğimiz gibi mazot birden bire öyle b


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Tanışma köyünde, operasyon sırasında kaçak akaryakıt deposunun ateşe verilmesi sonucu çıkan olayla ilgili "Tiner ve solvent karışımı derhal alev alabilecek türden maddeler de var. Öyle anlaşılıyor. Yoksa bildiğimiz gibi, mazot birden bire öyle bomba patlaması gibi etki yaratmaz. Maalesef bunun sonucunda 9 vatandaşımız hepimizi derinden üzecek şekilde yanarak hayatını kaybetmiştir" dedi.
     Lekesiz, olay yerindeki incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeterince acı varken hiç yere bir sebepten dolayı 9 vatandaşı daha kaybetmenin üzüntüsü yaşadıklarını belirtti.
     Jandarmaya yapılan ihbar sonucu ekiplerin adli makamlardan alınan izinlerin ardından olay yerine arama yapmaya gittiğini ifade eden Lekesiz, binanın sahibi olan vatandaşın ekipleri içeri almak istemediğini söyledi.
     Lekesiz, arama kararını gösteren jandarma ekiplerinin konuşmanın ardından içeri girdiğini, bu sırada köylülerden bazılarının da olaya müdahil olduğunu ifade etti. Ekiplerin kaçak mazot bidonlarını tespit ettiği sırada bina sahibinin "Ben de bunları size teslim etmem" diyerek yangın çıkardığını bildiren Lekesiz, şöyle konuştu:
     "Patlama, bir top ateşi şeklinde ortaya çıktığından anlaşılıyor ki, mazottan başka şeyler de var. Tiner ve solvent karışımı derhal alev alabilecek türden maddeler de var. Öyle anlaşılıyor. Yoksa bildiğimiz gibi, mazot birden bire öyle bomba patlaması gibi etki yaratmaz. Maalesef bunun sonucunda 9 vatandaşımız hepimizi derinden üzecek şekilde yanarak hayatını kaybetmiştir. Bu ateşlemeyi yaptığı belirtilen kişinin kendisi de ağır yaralı. O da uçak ambulansıyla il dışına sevk edildi. Köyün muhtarı ve bir vatandaşımız daha yaralı. Bunlar Antakyadaki hastanelerde tedavi ediliyor. Onların durumunda endişe edilecek bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun. Bu tür olaylardan hepimizin ders çıkarmasında yarar var."
     Vali Lekesiz açıklamanın ardından köydeki ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hataydaki kaçakçılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER