Hataydaki kaçakçılık operasyonu

Hataydaki kaçakçılık operasyonu -Hatay Valisi Lekesiz: -"Olayın faili olduğunu değerlendirdiğimiz ve ambulans uçakla Kocaeline gönderdiğimiz kişi bugün hayatını kaybetti"


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Altınözü ilçesine bağlı Tanışma köyündeki olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 10a yükseldiğini açıkladı.
     Lekesiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada yaralanan ve olayın faili olarak değerlendirdikleri kişinin ambulans uçakla kaldırıldığı Kocaelide hayatını kaybettiğini belirtti.
     Tanışma köyünde 10 kişinin hayatını kaybettiği hadisenin "bir hiç uğruna" denilebilecek çok acı olay olduğunu ifade eden Lekesiz, jandarma ekiplerinin, ihbar üzerine adli arama kararıyla görevlerini yapmak üzerine olay mahalline gittiğini ifade etti.
     İşyeri ve deponun kendisine ait olduğu değerlendirilen kişinin, görevlileri içeri almak istemediğini dile getiren Lekesiz, muhtar ve diğer vatandaşların da gelmesinin ardından deponun kapaklarının açılıp içeride kaçak olduğu değerlendirilen akaryakıtla ilgili tespit işlemlerinin yapıldığını anımsattı.
     Görevliler işlem yaparken, kaçakçılık yaptığını değerlendiren kişinin bunları size teslim etmem diye yakınlarından bir iki kişiyle bidonları döküp çakmakla, kibritle ateşlediğini vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti:
     "İfadelerden anlaşılıyor ki birden bire top şeklinde bir alev beliriyor ve patlama oluyor. Bu ortaya çıkan aniden top şeklinde patlamaya baktığımız zaman, bunun solvent tiner ve benzeri madde karışımı bir madde olabileceği ağırlık kazanıyor. Mazotun birden bire patlaması ve ateş haline gelmesi kolay kolay mümkün değil. Maalesef bu hadisede kimisi o inşaatın sıvasını yapmakta olan vatandaşlarımız, kimisi merakla gelmiş olanlar, kimisi de ihbar edilen kişinin yakınları olmak üzere olay yerinde 9 kişi yaşamını yitirdi. Daha sonra olayın faili olduğunu değerlendirdiğimiz ambulans uçakla Kocaeline gönderdiğimiz kişi de bugün hayatını kaybetti."
     Lekesiz, olayda 4 jandarmanın da atılan taşlardan yaralandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven/Ali Güreli
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hataydaki kaçakçılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER