Hatayın anavatana katılmasının 73. yıl dönümü

Hatayın anavatana katılmasının 73. yıl dönümü -Kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan 73 metre uzunluğundaki künefe vatandaşlara ikram edildi


HATAY (A.A) - Hatayın anavatana katılmasının 73. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 73 metre uzunluğunda künefe yapılarak vatandaşlara ikram edildi.
     Etkinlikler kapsamında Antakya Belediyesi tarafından 150 kilo peynir, 300 kilo kadayıf, 75 kilo tereyağı, 250 kilo şeker kullanılarak yaptırılan künefe, Atatürk Caddesinde vatandaşlara dağıtıldı.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, künefe dağıtımında yaptığı konuşmada, Hatayın anavatana katılmasının 73. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.
     Her yıl geleneksel olarak kente özgü tatlı olan künefe yaparak vatandaşlara ikram ettiklerini ifade eden Savaş, Geçen yıl 72 metre uzunluğunda künefe yaptırdık. Bu sene 73. yıl dönümüne uygun olarak 73 metrelik künefe yaptırdık. Her yıl bu uzunluğu bir metre artırarak vatandaşlarımıza ikram ediyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Belediye Başkanı Savaş, künefeye şerbet dökerek vatandaşlara dağıttı.
     Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte bazı vatandaşlar künefe alabilmek için büyük çaba sarf etti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Hatayın anavatana katılmasının 73. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER