Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen anıldı

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen anıldı -Vali Yardımcısı Doğan: Merhum Tayfur Sökmen, 21 yıl süren Hatay davasının her safhasında yer alan ve her şeye rağmen davasından vazgeçmeyen önemli bir şahsiyettir (Fotoğraflı-Gö


HATAY (A.A) - Hatayın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 33. yılında törenle anıldı.
     Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Valilik bahçesindeki Atatürk ve Tayfur Sökmenin anıtına çelenk koydu.
     Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Altınözün, Tayfur Sökmenin hayatıyla ilgili sunumunun ardından öğrenciler şiir okudu.
     Vali Yardımcısı Doğan, Valilik Brifing Salonunda devam edilen törende, merhum Tayfur Sökmenin Hatay için çok önemli bir siyaset adamı olduğunu vurgulayarak, Merhum Tayfur Sökmen, 21 yıl süren Hatay davasının her safhasında yer alan ve her şeye rağmen davasından vazgeçmeyen önemli bir şahsiyettir. Bugün Hatayın misak-ı milli sınırları içerisinde yer alması ve tam bağımsızlığına kavuşmasında gösterdiği insanüstü gayretle Hatayda herkesin gönlünde yer etmiş değerli bir siyaset adamıdır. Hatayın davasında sonsuz bir imanla inanmış olan saygın devlet adamı merhum Tayfur Sökmeni rahmetle anıyoruz diye konuştu.
     Daha sonra törene katılanlar Valilik binasındaki Hatay Devleti Müzesinde Hatayın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek cumhurbaşkanı Tayfur Sökmenin bal mumundan yapılmış heykellerinin bulunduğu müzeyi ziyaret ettiler.
     Törene katılan Tayfur Sökmenin oğlu, eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, müze ziyareti sırasında duygulu anlar yaşadı.
     Atatürkün milletine son armağanı olan Hatayın, çok güzel bir müzeye dönüştürüldüğünü ifade eden Sökmenoğlu, Şu anda tarihi bir anda yaşıyoruz. Bu müzeyi Hataylılara armağan etmek çok önemli bir hadise dedi.
    
     Muhabir: Lale Köklü - Emin Sansar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER