Hatay Valisi Lekesiz:

Hatay Valisi Lekesiz: Harbiye Şelalelerine düzenleme yapılacak


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden olan Harbiye Şelalelerinde düzenleme yapılacağını belirtti.
     Lekesiz, valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentin sahip olduğu değerleri, doğal zenginlikler olarak gördüklerini kaydetti.
     Bölgede incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Lekesiz, bölgede heyelan olaylarının yaşandığını, konunun bütüncül bir anlayışla ele alınıp, her yönüyle değerlendirilmediği için bölgede karmaşa bulunduğunu ifade etti.
     Lekesiz, konunun uzmanlarıyla bölgede tekrar incelemelerde bulunacağını belirterek, Buranın korunması, güzelleşmesi, hangi iş yerinin ne kadar su kullanacağının planlanması, engelli, yaşlı ve hastaların aşağıya inmelerini ve tekrar yukarıya çıkmalarını kolaylaştıracak uygun alt yapının yapılması çok önemli. Bu kapsamda Harbiye Şelalelerinde düzenlemeye yapacağız. Ziyaretçiler buranın güzelliklerini tüm hücrelerine kadar hissederek gezmeliler diye konuştu.
     Toplantının ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve diğer ilgililer bölgeye giderek incelemelerde bulundu.
     (KLÇ-İSÖ-ZHL)
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER