Hatay Valisi Lekesiz:

Hatay Valisi Lekesiz: "İlimiz turizm açısından muhteşem bir zenginliğe sahip"


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentin turizm açısından muhteşem bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.
     Lekesiz, Saray Caddesinde düzenlenen Hatay El Sanatçıları Sergisinde yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünya turizminin sahip olduğu her şeyin Hatayda da bulunduğunu söyledi.
     Hatay genelinde 40 noktada süren çalışmaların tamamlanmasıyla hak ettiği payı daha çok alacağını ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:
     "İlimiz turizm açısından muhteşem bir zenginliğe sahip. Turizm sektöründe yakın bir gelecekte bitecek çalışmalar ile 32 bin metrekare kapalı alanı olan yeni müzemiz, Antakya Kalesinin surları, St. Pierre Anıt Müze ve Kilisesinin restorasyonu tamamlandığı zaman şu anda 1,8 gün olan yerli ve yabancı turistlerin konaklama süresi 3 güne, 250 bin olan turist sayısının 1 milyona, 150 milyon dolar olan turizm gelirlerinin ise 600 milyon dolara çıkarmak bir hayal olmayacak."
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da son yıllarda ilde turizmin gelişimine yönelik önemli çalışmaların olduğunu, gelen turistlerin rahatlıkla gezebileceği tarihi Antakya sokakları, yeni müze ve birçok önemli değerlerin bulunduğunu belirtti.
     Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ise turizm gelişmesi durumunda nakliyecisi, esnafı, turizmcisi ve tüm Hatay halkının gelirlerden pay alacağını kaydetti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İl Kültür Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdul Kadir Teksözün katıldığı etkinlikte vatandaşlara künefe ikram edildi.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER