Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi

Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi


YALOVA (A.A) - Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yalovada her an hava kalitesi verilerine ulaşılabilme imkanının sağlandığını bildirdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından günümüz teknolojisine uygun, tam otomatik cihazlarla çalışan hava kalitesi ölçüm istasyonlarının 81 il merkezine kurulduğu belirtildi.
     Yalovada, Gençlik ve Spor Müdürlüğü bahçesinde kurulan Hava Kalitesi İzleme İstasyonunda ölçümlerin, saatlik yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İstasyonda S02 (Kükürt dioksit) ve PM (Partikül Madde), rüzgar hızı, rüzgar yönü, hava sıcaklığı, bağıl nem, hava basıncı ölçümleri gerçekleştirilmektedir. Ölçüm sonuçları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Valilik ve ilgili Bakanlık tarafından koordineli olarak değerlendirilmektedir. Yalovada bulunan 2 büyük yakma tesisin 6 bacası da online olarak 24 saat izlenmektedir. Hava kalitemizin daha da artırılması amacıyla ilgili kurumlarla Temiz Hava Eylem Planı hazırlanmıştır.
     Açıklamada, istasyonlardan elde edilen hava kalitesi ölçüm verilerinin gerçek zamanlı olarak saatlik ortalamalar şeklinde www.havaizleme.gov.tr adresinde yayınlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER