Hava sporları

Hava sporları -Kayserideki Ali Dağında düzenlenen Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi


KAYSERİ (A.A) - Talas ilçesindeki Ali Dağında düzenlenen Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi.
     Aralarında 3 Türkün de bulunduğu 17 ülkeden 71 pilotun yarıştığı ve 2 hafta süren şampiyonada dereceye giren pilotlara törenle madalyaları verildi.
     Kupa törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Vali Şerif Yılmaz, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) gözlemcisi Flip Koetsiev ve pilotlar katıldı.
     Belediye başkanı Yıldırım, yaptığı konuşmada, Ali Dağında hava sporlarının çok büyük mesafe kat ettiğini söyledi.
     Son 8 yılda yamaç paraşütü, yelkenkanat ve model uçak sporlarını geliştirdiklerini belirten Yıldırım, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Törende, şampiyonanın birincisi İtalyan pilot Alessandro Ploner, ikinci Çek Cumhuriyetinden Dan Vyhnalik ve üçüncü sırada yer alan Slovakyadan Primoz Gricara madalyaları verildi.
     Takım sıralamasında da İtalya birinci, Slovenya ikinci ve İspanya da üçüncü oldu. Dereceye giren ülkelerin bayrakları göndere çekilirken İtalyanın milli marşı çalındı. Türk takımı ise yarışları 12. sırada tamamladı.
     İtalyan pilot Alessandro Ploner, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yarışma, takım ve bireysel olarak bizim için çok güzel geçti. Türkiyede ilk kez yarışmaya katıldım. Biraz zorlandık ama sonuçtan memnunum. Yelkenkanat için her şey burada çok güzel. Birinci olacağımı beklemiyordum çünkü çok başarılı pilotlar vardı, çok mutluyum diye konuştu.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER