Havzada geri dönüşümde yüzde 70lik başarı

Havzada geri dönüşümde yüzde 70lik başarı sağlandı


SAMSUN (A.A) - Havza Belediyesince hayata geçirilen ve bir yıl boyunca devam edecek Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım isimli bilinçlendirme ve bilgilendirme projesinin meyvelerini vermeye başladığı bildirildi.
     Yaklaşık altı ay önce başlatılan proje sayesinde geri dönüşümde yüzde 70lik bir başarı sağlandığı belirtildi.
     Havza Belediyesi Temizlik İşleri Şefliğinden yapılan açıklamada proje kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ardından oluşturulan geri dönüşüm konteynerleri ve okul ile resmi kurumlardaki geri dönüşüm kutularından altı ayda yaklaşık 20 ton kadar cam, kağıt ve plastik atığın toplandığı belirtildi.
     Açıklamada, toplanan geri dönüşüm malzemelerinin Üniversite Mahallesinde oluşturulan bir depoda toplanıp ayrıştırıldığı ve bu şekilde 20 ton civarında bir atığın tekrar ekonomiye kazandırıldığı vurgulandı.
     Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, başlattıkları projenin başarıya ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Halkımızın vermiş olduğu destek ile 6 ay gibi kısa bir sürede geri dönüşümde yüzde 70lik bir başarı sağlandı. Bu proje sayesinde 2 ton kadar atık ekonomiye kazandırılırken, ilçemizin temizliği açısından da önemli bir adım atılmış oldu. Tüm halkımıza, kamu kurumları ile kuruluşlarının amirleri ve görevlilerine kampanyamıza vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim. Daha yaşanır, temiz bir Havza için ve atıkların tekrar ekonomiye kazandırılması yönünde çalışmalarımız aralıksız devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada geri dönüşümde yüzde 70lik başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER