Havza Esnaf Kefaletten üyelerine 125 bin

Havza Esnaf Kefaletten üyelerine 125 bin lira kredi


SAMSUN (A.A) - Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından üyelerine 125 bin lira kredi kullandırıldığı bildirildi.
     Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatifin her geçen gün başarılı çalışmalarla büyüdüğünü söyledi.
     Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından açıklanan risk gurupları arasında 914 kooperatif arasında ilk 25 içerisinde olduğunu belirten Gökmen, kooperatifin üyelerine en üst limit olan 125 bin liraya kadar kredi kullandırabildiğini ifade etti.
     Üyelerinden aldıkları gücü Havzalı esnafın kalkınmasına harcadıklarını aktaran Gökmen, şunları kaydetti: "Bu güvenin karşılığı olarak Havzalı esnaflarımızın işlerini kolaylaştırmak ve işlemlerini hızlandırmak adına ileride kooperatifimizin hizmet binası olarak kullanılmak üzere Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve Halk Bankası binasının birinci katındaki lojmanı, 130 bin 895 lira 60 kuruşa satın aldık. İşlerimizin çoğunluğunun Halk Bankası ile olması nedeniyle kooperatif üyelerimizin işlemlerinin daha kısa sürede yapılması sağlanıyor."
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Havza Esnaf Kefaletten üyelerine 125 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER