Hayırsever işadamları Batmanda buluştu

Hayırsever işadamları Batmanda buluştu -Kimse Yok Mu Derneğinin organizasyonunda, yardıma muhtaç 7 bin aileye ulaşan yaklaşık bin hayırsever işadamı Batmanda bir araya geldi -AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: -Bu kucakl


BATMAN (A.A) - Kimse Yok Mu Derneğinin organizasyonunda, yardıma muhtaç 7 bin aileye ulaşan yaklaşık bin hayırsever işadamı, Batmanda bir araya geldi.
     Kurban Bayramı nedeniyle yurtiçi ve dışından yaklaşık bin hayırsever işadamı, Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde birleşerek Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toplam 7 bin aileye kurban eti ve giyim yardımında bulundu. Bayramını Batman ve bölge illerinde geçiren işadamları için Batman Selahattin Eyubi Eğitim ve Kültür Vakfınca Kültür Merkezinde program düzenlendi.
     Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılışında konuşan İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Hüseyin Ataol, 2006 yılından bu yana bölgeye geldiğini ve ömrü vefa ettiği sürece kucaklaşmaya devam edeceğini belirterek, Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyen şer güçlere en güzel cevabın bu kucaklaşmalar olduğunu beyan eden bayramınız bayram olsun. İstanbulda bizler gibi kardeşleriniz olduğunu unutmayın diye konuştu.
     AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de konuk işadamlarını Kürtçe selamlayarak bayramlarını kutladı. Özellikle Allahın selamı ile konuşmasına başladığını, bunu da Türkiyede bir gerçeğin altını çizmek için yaptığını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:
     Maalesef bu ülke on yıllarca ötekileştirme ile adeta heba edildi. Sizin gibi kardeşlerimizden ve bu ışığı yakan zattan Allah razı olsun. Bu kucaklaşmaları keşke daha öncesinden başlatsaydık. O kadar boş zamanı heba ettik ki bu ülkede, o kadar birbirimizi ötekileştirdik ki. Ama elhamdülillah son 15 yıllık süreçte bu güne kadar en azından birbirimizi kucaklamayı hatırladık. Buradaki kardeşlerimiz gibi bütün ülke sathında kucaklaştık. Batmanlılar sizleri, gözlerdeki o heyecan, sevgi ve muhabbetin kaynağı, hiç kimse unutmasın ki ne Kürtçülüktür ne Türkçülüktür ne Almancılıktır ne İngilizciliktir ne Arapçılıktır. Sadece İslamdır. Gün be gün araya nifak koymak isteyen, bu ülkedeki temel değerlerimize saldırmak isteyen, galibiyet yüzünü hiç görmeyeceklerdir. Hevesleri kursaklarında kalacaklardır.
     Programda, TRT sanatçısı Raşit Muhtar, şarkılar seslendirdi, çocuklar da Kürtçe müzik dinletisi sundu.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Hayırsever işadamları Batmanda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER