Hayırseverden eğitime arsa desteği

Hayırseverden eğitime arsa desteği -Nizip Sanatkarlar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Seven, eğitime destek olmak için 4 bin 571 metre kare arsa bağışında bulundu


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Sanatkarlar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Seven, eğitime destek olmak için 4 bin 571 metre kare arsa bağışında bulundu.
     Nizip Sanayi Sitesi mülkiyeti altında bulunan arsa, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Seven arasında imzalanan protokol ile İl Milli Eğitimi Müdürlüğüne verildi.
     Ata, valilik toplantı salonundaki konuşmasında, Nizipin gelişen hareketli bir ilçe olduğunu vurgulayarak, ilçede mesleki eğitimin öneminin artığına dikkat çekti.
     Bağışlanan arsada, mesleki eğitim merkezi yapılacağını bildiren Ata, şöyle konuştu:
     Bu merkez, herhangi bir mesleği olmayan, okuma çağını geçirmiş olan gençlerimizin meslek edinmesi için yapılacak. Burada gerek sanayi sitesindeki esnafımızın gerekse organize sanayi bölgesinde ki sanayi kuruluşların ihtiyaç duyduğu kalifiyeli elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yani burası bir taraftan sanayicimizin veya küçük iş yerlerinin eleman ihtiyacını karşılayacak, ama öbür taraftan mesleği olmayan gençlerimizi de meslek sahibi yapacak bir eğitim kurum olacak. Arsayı sanayi sitemiz veriyor. Ben İbrahim Sevene teşekkür ediyorum. İnşallah 2013 yılında da inşaatı bitirip eğitime açarız diye tahmin ediyorum.
     Gaziantepte okul yaptıracak arsayı bulmakta zorlandıklarının altını çizen Ata, elinde arsası olup okul yaptıracak hayırseverlere seslenerek, Eğitime arsa vererek de destek olabilirsiniz dedi.
     AK Parti Gaziantep Milletvekil Mehmet Erdoğan da bağışlanan arsalar ve imzalanan protokollerle eğitim çıtasının yükseleceğini belirtti.
     Hayırsever İbrahim Seven ise ilkokulu dışarıdan bitirdiğini ve uzun yıllardır sanayi sitesinde çalıştığını söyledi.
     Yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Seven, kendisine bu imkanı veren herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Hayırseverden eğitime arsa desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER