Hayırseverlerden okul bağışı

Hayırseverlerden okul bağışı -Alanyada kız teknik ve meslek lisesi yapımı için protokol imzalandı


ANTALYA (A.A) - Alanyada kız teknik ve meslek lisesi yapımı için protokol imzalandı.
     Hayırsever Güzin ve Veliddin Bekrioğlu çifti tarafından yaptırılacak "Veliddin-Güzen Bekrioğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi"nin protokolü, Alanya Kaymakamlığında Antalya Valisi Ahmet Altıparmakın katılımıyla imzalandı.
     İmza törenine Vali Altıparmakın yanısıra Kaymakam Erhan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, belde belediye başkanları ile Güzin ve Veliddin Bekrioğlu çifti katıldı.
     İmza töreninde konuşan Altıparmak, Oba beldesinde yapılacak 24 derslikli Kız Teknik ve Meslek Lisesinin Antalya bölgesinde hayırseverlerin yaptığı 98inci okul olduğunu söyledi.
     Eğitim kalitesinin artmasında ve çocukların daha iyi ortamlarda okumasında hayırseverlerin ciddi katkılarının olduğunu söyleyen Altıparmak, "Kamu imkanlarını elbette seferber ediyor, ancak sizler de biliyorsunuz ki kamunun yetmediği yerde şahısların gayreti ön plana çıkması çok önemli" dedi.
     Antalyanın son 3 yıl içerisinde okuma yazma oranında 40lardan birinciliğe kadar çıktığını dile getiren Altıparmak, "Okullaşmada da 30uncu sıralardan üçüncülüğe kadar çıktık. Bu başarı hayırseverlerin katkısıyla oluyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Okan Özer
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Hayırseverlerden okul bağışı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER