Hayvan pazarında dolandırıcılık uyarısı

Hayvan pazarında dolandırıcılık uyarısı -Polis ekipleri, İzmitte kurulan pazarda kurbanlık satışları sırasında yaşanabilecek, dolandırıcılık, hırsızlık ve sahteciliğe karşı satıcıları uyarıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki kurban pazarına gelerek, satışlar sırasında yaşanabilecek, dolandırıcılık, hırsızlık ve sahteciliğe karşı kurban satıcılarını uyardı.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Yeşilova Mahallesindeki kurban pazarında satıcılara yönelik yaptıkları toplantıda, Kötü niyetli kişilerin kurbanı olmayın sloganıyla bir sunum gerçekleştirdi.
     Kocaeli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mehmet Gölükçü, satış yapılırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, kurban satıcılarının, tanımadığı ve güvenmediği kişilerle kesinlikle veresiye veya senetle satış yapmaması gerektiğini söyledi.
     Vatandaşların mağduriyetini önlemek için bu tür çalışmalar yaptıklarını anlatan Gölükçü, daha önceki yıllarda da dolandırıcılık, hırsızlık ve sahteciliğe karşı farklı çalışmalar yaptıklarını, kentte bu yıl kurban pazarının tek bir yerde olmasının kendilerine ayrıca olumlu katkılar sağladığını kaydetti.
     Gölükçü, dolandırıcılık, hırsızlık ve sahteciliğe karşı gerçekleştirilen çalışmaların, hem satıcıların hem de alıcıların mağduriyetini önleyeceğini dile getirerek, Amacımız kurban satıcılarının herhangi bir mağduriyete uğramadan geldikleri yerlere geri dönmeleridir. Kurban pazarında 140 tane nokta var. 140 tane nokta da daha iyi hizmet verebilmeniz için, bu noktalara yakın yerlerde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak, sahte paranın nasıl anlaşılacağı için afişler hazırladık. Bu afişleri kurbanlıkların satıldığı yerlere asacağız şeklinde konuştu.
     Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları da kurban satıcılarına sahte paraların nasıl anlaşılacağı ile ilgili detaylı bilgi verdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hayvan pazarında dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER