Hayvancılık desteklemeleri ödendi

Hayvancılık desteklemeleri ödendi


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, hayvancılıkta süt ve besilik dana desteklemelerinin bugün üreticilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi.
     Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklemelerinin sürdüğünü ve yetiştiricilere desteklemelerin zamanında ulaştırıldığını belirtti.
     Hayvancılıkta süt ve besilik dana desteklemelerinin bugün üreticilerin hesaplarına aktarıldığı bilgisini veren Yüksel, şunları kaydetti:
     Süt desteklemeleri kapsamında Denizli ilimizde toplam 19 bin 502 yetiştiriciye, 79 bin 297 ton Süt için 6 milyon 323 bin 61 lira ve bin 748 yetiştiriciye, 4 bin 38 besilik dana için 1 milyon 211 bin 400 liranın üreticilerimizin hesaplarına aktarılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ilgili bankaya talimatını geçti. Bankadan kaynaklanan bir aksaklık oluşmadığı takdirde yetiştiricilerimizin bugün banka hesaplarına geçmiş olacaktır. Hükümetimiz geçen dönemlerde sütün litresine 6 kuruş destekleme verirken bu dönem ödemelerinde süt desteklemesinin rakamını 2 kuruş daha artırarak 8 kuruşa çıkarmıştır. Verilen süt desteği bu dönemde litre başına 8 kuruş olarak belirlenmiştir. Ayrıca besilik erkek sığır için ise hayvan başına belirlenen destekleme bedeli de 300 liradır.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Hayvancılık desteklemeleri ödendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER