Hayvanlara merhamet konusunda hutbe verilmesi talebi

Hayvanlara merhamet konusunda hutbe verilmesi talebi


BİTLİS (A.A) - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Temsilcisi Dr. Damla Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığından, ramazan ayında camilerde hutbe ve vaaz verilmesini talep ettiklerini bildirdi.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, İslam dininin hükümlerine rağmen, yüzde 99u Müslüman olan bu toplumda hayvanların işkenceye uğradığını ve zehirlenerek öldürüldüğünü belirtti.
     Hayvanların belediye bakım evleri ile sokaklarda aç ve susuz ölümlere mahkum edildiğini savunan Şahin, şunları söyledi:
     Mübarek ramazan ayında tutulan oruç, esas olarak toplumun ahlaki hayatini değiştiren, iyiye ve güzele götüren bir ameldir. Zenginler, oruç sayesinde fakirlerin, yoksulların, aç ve susuz kalanların durumunu daha iyi anlar. Bu vesileyle ramazanda bireyler arasında yardımlaşma, acıma ve merhamet duyguları daha da gelişir. Bu mübarek ramazan ayı boyunca hayvanlara merhamet konusunda camilerde hutbe ve vaaz verilmesi gerekiyor. Hutbe ve vaazlarda hayvanların önüne bir kap su bir kap yemek artığı konmasının, onlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının İslam dinimizin de bir gereği olduğu anlatılmalı. Hayvanlara eziyet ve işkence edenlerin, onları dövüştürenlerin, zehirleyip öldürenlerin büyük günaha girdiği açıklanmalı. Bu hususlar için ramazan ayında hutbe ve vaaz verilmesi için talepte bulunduk.
     Yaptıkları çalışmalar sonucu Diyarbakır Müftülüğünce canlılara şefkat ve merhamet hutbesi okutulduğunu bildiren Şahin, İslam dinine göre hayvanlara da acımak ve iyilik yapmak gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hayvanlara merhamet konusunda hutbe verilmesi talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER