Hazreti Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl

Hazreti Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl dönümü


KARS (A.A) - Karsta Hazreti Muhammedin torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbelada şehit edilişinin 1373üncü yılı dolayısıyla anma programları düzenlenecek.
     Kars Caferilerinin dini lideri ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kerbeladan getirilen Hz. Hüseyinin türbesinin bayrağının ilk defa Karsta sergileneceğini söyledi. Hz. Muhammedin torunu Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbelada şehit edilişi nedeniyle anma programları düzenleneceğini ifade eden Erdem, şöyle devam etti:
     Hicretin 61inde yaşanan Kerbela hadisesinin gönüllerde, kalplerde yaralar oluşturduğundan dolayı Kerbela olayı için her yıl dünyanın bir çok yerinde ve Karsta anma programları düzenlenmektedir. Bu yıl Aşure günü 24 Kasım Cumartesi gününe denk geliyor. Bu kez farklı bir program olacak. Kerbeladan getirilen Hz. Hüseyinin türbesinin bayrağı ilk defa Karsta sergilenecek. Aşure günü Kızılay ile birlikte iş birliği yapıyoruz. Her yıl bütün halkımızı kan vermeye davet ediyoruz, bu yıl da aynen devam ettireceğiz. Bu yıl da Muharrem ayı birlik, beraberlik, kardeşlik içinde başlayacak ve bitecek.
     Aşure gününü Kerbela felsefesine uygun yapmaya çalıştıklarını, Kerbelayı anlamının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Erdem, birlik beraberlik ortamının bozulmaması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Kerbelada buluşalım, Hz. Hüseyinde buluşalım. Çünkü onlar kurtuluş gemsidir, Ehlibeyt gemisidir. Bu sıkıntılı günlerden onların etrafına sımsıkı sarılarak kendimizi kurtarmalıyız. Ehlibeyt evrenseldir. Bütünlük içerisinde bütünlüğü sağlamak için savaşmışlar. Çoluk çocuklarını bu uğurda düşünmediler ve kendileri şehit olmuştur. Kadınları, kızları esir olmuştur. Amacımız bu günlerde Kerbela Muharrem ayında, Aşure gününde biz şehrimizde bütünlüğü sağlamışız, inşallah bundan sonra daha güzel bütünlükle birlik beraberlik sağlanır. Ülkemiz için şehrimiz için güzel bir örnek olur.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Hazreti Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER