Hediyelik eşyada yerli malı modası

Hediyelik eşyada yerli malı modası -İzmirde yaklaşık 5 milyon liralık ciro üreten Hediyelik Eşya Günlerinde geçmişte ucuz Uzakdoğu mallarına olan talep, bu yıl yöresel ürünlere kaydı -Souvenir-Hediyelik Eşya Günleri Organizatörü Ge


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Yılbaşı hediyesinde geçen yıllarda ucuz Uzakdoğu ürünlerini tercih eden vatandaşların bu yıl yerli ve yöresel ürünlere rağbet gösterdiği belirtildi.
     İzmirde Kültürpark Fuar Alanında açılan 23. Souvenir-Hediyelik Eşya Günleri, sevdiklerine yılbaşı hediyesi almak isteyen vatandaşların uğrak noktası oldu.
     Organizasyonu düzenleyen Gençiz Fuarcılıkın sahibi Osman Gençiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, giyim, ev eşyası, küçük dekorasyon ürünleri, oyuncak gibi hediyelik eşyaların 11 bin metrekarelik alanda ve 250 stantta müşterilerin beğenisine sunulduğunu, vatandaşların 1 liralık buzdolabı süsünden 100 bin liralık pırlanta yüzüğe kadar geniş bir yelpazede hediye seçme imkanı bulduğunu belirtti.
     Türkiyenin her bölgesinden imalatçı, toptancı, ithalatçı katılımcının yer aldığı fuardaki ürünlerin genel olarak ucuz olduğunu anlatan Gençiz, 40 bin çeşit ürünün bir arada olması da ziyaretçi sayısını yükseltiyor. 2011de 15 günde fuarı 227 bini biletli olmak üzere yaklaşık 250 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ziyaretçi sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Fuarın geçen yılki cirosu ise 5 milyon liraydı. Bu yıl da aynı seviyeyi yakalayacağımızı tahmin ediyoruz dedi.
    
     -Hediye tercihi-
    
     İzmirdeki fuarın sanal ortamdan yapılan alışverişlere göre daha az sayıda insana ulaşabildiğini söyleyen Gençiz, Souvenirin cirosu yılbaşında internet alışverişinin onda biridir, ancak sadece İzmir için çok önemli bir rakamdır dedi.
     Hediyelik Eşya Günlerinin insanların hediye tercihini ortaya koyduğuna işaret eden Gençiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İlk yıllarda insanlar sevdiklerine teflon tava alıyordu, sonra Çin malları satın aldılar, şimdi de Tireden keçe, Antakyadan künefe istiyorlar. Çünkü basmakalıp hediyelerden sıkıldılar. Yöresel ürünler önem kazanmaya başladı. Yöresel ürünleri sadece gıda olarak düşünmemek gerekir. Mardinin telkari işine artık insanlar daha fazla ilgi gösteriyor. Çünkü sevdiklerine her yerde bulamayacakları ürünleri hediye etmek istiyorlar.
     İzmir Fuar Alanında 14 Aralıkta başlayan Hediyelik Eşya Günleri 31 Aralıka kadar açık kalacak.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hediyelik eşyada yerli malı modası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER