Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarına doğru

Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarına doğru -DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: -Ev tekstili konusunda dünyada marka olan Denizli, dünyanın en büyük ev tekstili fuarlarından Heimtextil Fuarında birçok ülkenin açtığı stant sayısında


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, ev tekstili konusunda dünyada marka olan Denizlinin, dünyanın en büyük ev tekstili fuarlarından Heimtextil Fuarında birçok ülkenin açtığı stant sayısından daha fazla stant açacağını söyledi.
     Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından olan Heimtextil Fuarının her yıl ocak ayının ikinci haftasında Almanyanın Frankfurt kentinde düzenlendiğine işaret etti.
     Bu yıl 9-12 Ocak tarihlerinde arasında düzenlenecek fuarın Denizli için de çok önemli olduğunu ifade eden Kocasert, şöyle devam etti:
     Birliğimizce gerçekleştirilen ihracatın yüzde 66,4ü tekstil ve konfeksiyon sektöründen sağlanmakta olup, bunun da çoğunluğunu Avrupa Birliği ülkelerine yapmaktayız. Denizlili tekstilcilerimiz, Almanyadaki Heimtextil Fuarının yanı sıra Çin ve Rusya ile İstanbulda düzenlenen ev tekstili fuarlarına katılıyorlar ama ihracatımızın çoğunu Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiğimiz için bu alanda en büyük fuar olan Heimtextil Fuarı, bizim için çok önemli. Ağustos ayında Şanghayda düzenlenen fuarda bin 330 standı 40 bine yakın kişi ziyaret ederken, Heimtextile katılan firma sayısında düşüş trendi olsa da, bu sene katılımcı firma sayısının 2 bin 600ün üzerinde olması, 2013 yılında fuara 70 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir.
     Heimtextil Fuarında bu yıl Türkiyeden 167 firmanın stant açacağını, bunun 46sını Denizli firmalarının oluşturduğunu belirten Süleyman Kocasert, Tanıtım, ürünün pazarlaması için çok önemli. Heimtextil Fuarı, dünyada ev tekstili alanında bağlantı kurmak isteyenlerin yoğun katılım gösterdiği bir fuar. Ev tekstili konusunda dünyada marka olan Denizli, dünyanın en büyük ev tekstili fuarlarından Heimtextil Fuarında birçok ülkenin açtığı stant sayısından daha fazla stant açacak. Tekstilcilerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da kaliteli ürünleri ve tasarım çeşitliliği ile yeni iş bağlantıları kuracağına inanıyorum diye konuştu.
    
     -Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı-
    
     Tasarım ve yenilikçi fonksiyonellik için küresel referans noktası ve sektördeki temel göstergelerin merkezi olarak kabul edilen Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı, 4 gün boyunca üreticileri, tasarımcıları, sektör profesyonellerini ve ziyaretçileri bir araya getirecek.
     Ev tekstili ürünlerini aynı çatı altında birleştiren ve bir sonraki sezonun trendlerini sunan fuar, 9-12 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.
     Fuarda, mobilya kumaşlarından perdeye, nakış tasarımlarından termal baskılara, yastıktan, yatak takımına, duvar kağıdından halıya, mutfaktan banyo tekstili ürünlerine kadar en yeni tekstil ürünleri ve konseptleri de sergilenecek.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER