Hekimliğe ilk adımı beyaz önlük giyerek

Hekimliğe ilk adımı beyaz önlük giyerek attılar -Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan 237 öğrenci, gerçekleştirilen törenle hayallerindeki beyaz önlükleri giydi -KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Hatun: Hekimlik para kazanmak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesini kazanan 237 öğrenci, düzenlenen törenle hayallerindeki beyaz önlükleri giydi.
     KOÜ Tıp Fakültesi Anadolu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, fakülteye uyum sürecinin son gününde olduklarını belirterek, Tıp Fakültesinin yeni olmasına rağmen iyi bir fakülte olmak yolunda ilerlediğini söyledi.
     Üniversite yerleşkesinin 17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara Depreminden sonra yapıldığını hatırlatan Hatun, fakültede 548 öğretim üyesi ile araştırma görevlisinin bulunduğunu, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde de bin 598 kişinin çalıştığını bildirdi.
     Tıp eğitimi, insan ilişkileri ve insanlık bakımından zenginleşme eğitimidir diyen Hatun, hekimlerin çevrede bulunan insanlarla ilişki içinde olması gerektiğini kaydetti.
     Hatun, Tıp Fakültesinde her öğretim üyesine 5,2 öğrencinin düştüğünü ifade ederek, Bu, batı ülkelerine göre yüksek rakam. Bizim rakamımız biraz düşük ama bu rakamın iyileşmesi için çaba göstereceğiz. Bunun en önemli nedeni bizim öğretim üyesi sayımızın azalması değil, bunun nedeni öğrenci sayısının hızlı şekilde artması dedi.
     Bu yıl ilk 3 dönem için gönüllü yaz stajı programı başlatacaklarını belirten Hatun, isteyen öğrencilerin kliniklerde staj yapmaları için bir takım olanaklar yaratmaya çalışacaklarını söyledi.
     Prof. Dr. Hatun, tıp eğitiminde araştırma entegre olması gerektiğini dile getirerek, öğrencilerin klinik araştırmalara katılması konusunda çalışmalar yürütüleceğini dile getirdi.
     KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin bölgesel bir üçüncü basamak hastanesi olduğuna dikkati çeken Hatun, Hastanemizde yaklaşık 600 bin hastaya bakılıyor. Hasta başı eğitim için zengin bir kaynağa sahibiz. Eksik alanlarımızı tamamlıyoruz. Hekimlik para kazanmak için seçilen bir meslek değildir, bu meslek, insanlara hizmet için seçilen bir meslektir diye konuştu.
     Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek de toplumun hekimlerden bir takım beklentilerinin olduğunu belirterek, toplumun, kendinden emin olan hekimleri görmek istediğini söyledi.
     Bu nedenle hekimlerin kendisini iyi yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Sayek, hekimlerin yaşam boyu öğrenme görevinin bulunduğunu kaydetti. Sayek, tıptaki bilginin çok hızlı artması nedeniyle hekimlerin kendisini güncel tutması gerektiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından KOÜ Tıp Fakültesini kazanan 237 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hekimliğe ilk adımı beyaz önlük giyerek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER