Hema Entegre Termik Santral toplantısı

Hema Entegre Termik Santral toplantısı


BARTIN (A.A) - Amasra ilçesi Tarlaağzı Köyünde Hema Entegre Termik Santral ile ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.
     Termik santrale karşı oluşturulan Bartın Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hema Elektik Üretim A.Ş tarafından, Amasraya bağlı Gömü ve Tarlaağzı köyleri sınırları içerisinde, bin 320 megawatt gücünde termik santral kurulması planlandığı belirtildi.
     Açıklamada, söz konusu santral ile ilgili olarak Tarlaağzı Köyü İlkokulunda halkın katılım toplantısı yapılacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
     Başvurulan alana termik santral yapmak hukuksal, plansal ve toplumsal açılardan mümkün değildir. Bartın ve Amasra halkının, tıpkı 2010 yılında Bartın Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan ÇED Halkın Katılımı Toplantılarında verdiği tepkiler gibi güçlü bir tepki verilirse bu sürecin sona erdirileceğine inanıyoruz. Şirketin, halkın yoğun tepkisini önlemek için toplantıyı halkın gözünden kaçırmaya çalıştığını, tüm halkı ilgilendiren böyle bir toplantının gözlerden ırak bir şekilde Tarlaağzı Köyünde yapılmak istendiğini bilinmesini istiyoruz. 19 Şubat Salı günü saat 11.00de yapılacak ÇED Halkın Katılımı Toplantısına aynı gün saat 09.00da Bartın Eski Terminali ve Amasra Belediyesi önünden ücretsiz araçlar kaldıracağız. Halkımızın o gün bütün işin gücünü bırakarak bu toplantıya katılmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Hema Entegre Termik Santral toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER