Herkes yeniye, o eskiye meraklı

Herkes yeniye, o eskiye meraklı -En küçüğü 40, en büyüğü 56 yaşında 4 otomobile sahip olan Gaziantepli Fahri Buğa, işletmesinin tezgahında da farklı tip ve modelde 350 oyuncak otomobil sergiliyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte en küçüğü 40, en büyüğü 56 yaşında 4 otomobile sahip olan dondurma ustası Fahri Buğa, işletmesinin tezgahında da farklı tip ve modelde 350 oyuncak otomobil sergiliyor.
     Fahri Buğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobil sevdasının küçük yaşlarda başladığını söyledi.
     Otomobillerin üzerinde büyüdüğünü, otomobillerle yaşadığını ve hayatının otomobillerle devam ettiğine belirten Buğa, eski otomobil arayışının sürdüğünü ifade etti.
     Klasik arabaların her geçen gün azaldığına işaret eden Buğa, Son 20 yılda otomobil teknolojisi o kadar ilerledi ki, artık gelişen teknolojiden sıkılmaya başladık. İşçilik, can güvenliği, sağlamlık ne ararsan hepsi klasik otomobillerde de mevcut dedi.
     Şu an elinde 4 klasik otomobil bulunduğunu ifade eden Buğa, Çocuğum gibi baktığım arabalarımdan birini revizyona gönderdim. Diğer otomobillerimi de yaptırıp binmeye başladım. Kullandığım arabaların en yaşlısı 56, en en genci de 40 yaşında diye konuştu.
     Eski model otomobillerinin film ve klip çekimlerinde, düğünlerde kullandığını anlatan Buğa, klasik otomobil tutkunlarının buluşma noktası olan Klasik Araba Kulübünde bir araya gelerek güzel dostluklar edindiğini vurguladı.
    
     -Oyuncak otomobilleri tezgahında sergiliyor-
    
     Klasik araba merakım önce gerçeğiyle başladığına işaret eden Buğa, şunları kaydetti:
     İlerleyen süreçte oyuncak otomobilleri de temin etmeye başladım. Dünyanın değişik ülkelerinden çeşitli tip ve modelde 350 klasik oyuncak arabam var. Gittiğim ülkelerde ilk uğradığım mekanlar klasik araba satan dükkanlar oluyor. Oyuncak arabaları dondurma dükkanımın tezgahında sergiliyorum. Bazen vatandaşlardan bunları satıyor musunuz şeklinde sorular da geliyor. Araba almaya devam edeceğim.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Herkes yeniye, o eskiye meraklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER