Hıdrellez kutlamaları

Hıdrellez kutlamaları -Vali Ayvaz: "Hıdırellez, Türk dünyasının zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden biri olarak asırlardır kutlanan bayramlarımızdandır"


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Hıdrellez bayramının Türk dünyasının zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden biri olarak asırlardır kutlanan bayram olduğunu kaydetti.
     Vali Ayvaz, Hıdırellez Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve öneminin büyük olduğunu,kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek, görenek, töre ve inançların geldiğini belirtti.
     Ayvaz açıklamasında şunlara yer verdi:
     "Hıdrellez, Türk dünyasının zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden biri olarak asırlardır kutlanan bayramlarımızdandır. Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Türk Milleti bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Her yıl baharın müjdecisi sayılan 6 Mayıs Hıdrellez günü sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır. Hızır günü olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olması inanışı ile Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez şeklini alarak günümüze gelmiştir. Bugün toplumumuzun ortaklaşa kutladığı Hıdrellez, dayanışma, işbirliği ve paylaşmayı teşvik eden, yardımlaşmayı destekleyici yönleri ve özellikleriyle, yaşatılması ve geleceğe taşınması gereken güzel geleneklerimizden birisidir."
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER