HİMYAÇ

HİMYAÇ-DER, yardım etkinliği düzenlendi


MALATYA (A.A) - Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER), yardım etkinliği düzenledi.
     Ramada Altın Kayısı Otelindeki etkinliğe, Malatya Valisi Vasip Şahinin eşi Şeyma Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygünün eşi Seyyide Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ile dernek üyeleri katıldı.
     Etkinlikte konuşan dernek başkanı Ayşe Ece Budan, katılımcılara derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. HİMYAÇ-DERin 1994te sosyal yardımlaşma derneği olarak kurulduğunu, 2011e kadar bu misyonunu tamamladığını ifade eden Budan, kurumların ve yaşlıların sorunlarına çözüm aramayı amaçladıklarını kaydetti.
     Budan, 2011 yılında ise Malatya merkezli olarak şubelerle birlikte, sokak çocuklarıyla her türlü mağduriyete maruz kalan kadınları da içeren çalışmalar yaptıklarını belirterek, çocuk ve kadınların maddi-manevi, psikolojik, eğitimle ilgili tüm sorunlarını ele almaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Bir gün kendilerinin de huzurevine gitmek durumunda kalabileceklerini, çocuklarının sokakta çalışmak zorunda kalabileceğini düşünerek böyle bir dernek kurduklarını ifade eden Budan, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılanlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Budan, Şeyma Şahin, Cemal Akın, Selim Pilten ve çalışmalarına destek veren bazı katılımcılara teşekkür plaketi verdi.
     Milletvekili Akın, kadınların, toplumun yarısını oluşturduğunu söyledi. Toplumdaki hizmetlerin yarısını kadınların yaptığını belirten Akın, Böyle dernekler çoğaldıkça demokrasimiz yerleşecek ve Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi ilelebet devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER