Hitit Üniversitesi, Bologna Üniversitesi ile işbirliği

Hitit Üniversitesi, Bologna Üniversitesi ile işbirliği yapacak


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi ile İtalyanın Bologna Üniversitesi arasında işbirliği ve proje anlaşması imzalandığı bildirildi.
     Hitit Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Bologna Üniversitesi ile bir süredir yürütülmekte olan görüşmelerin, ortak anlaşma ile sonuçlandığı belirtildi.
     Yükseköğrenimin uluslararasılaştırılması çalışmalarında dünyaca önemli bir üne sahip olan ve Bologna Sürecinin öncülüğünü yapan Bologna Üniversitesinin, 1088 yılında kurulan ve Batı dünyasının en eski üniversitesi olarak kabul edildiği ve halen dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer aldığının vurgulandığı açıklamada, 5 binden fazla akademik personeli ve yaklaşık 90 bin öğrencisi bulunan Bologna Üniversitesinde 400ün üzerinde eğitim programı sunulduğu ifade edildi.
     Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nihan Kayadan oluşan heyetin, İtalyaya giderek Bologna Üniversitesi Rektörü Prof. Ivano Dionigi ve Rektör Yardımcısı Prof. Carla Salvaterra ile görüştüğünün belirtildiği açıklamada, görüşmede Rektör Alkanın üniversiteyi tanıttığı ve Bologna Üniversitesi yetkililerini Çoruma davet ettiği kaydedildi.
     Açıklamada, Bologna Üniversitesi tarafından Between Ottoman Pashas and Luigi Ferdinandi Marsili: Letters and Contracts adlı projenin sonucunda, Türkçe, İtalyanca ve İngilizce dillerinde bir kitap yayımlanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Hitit Üniversitesi, Bologna Üniversitesi ile işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER