HKTDC Avrupa Bölge Müdürü Susan Lam:

HKTDC Avrupa Bölge Müdürü Susan Lam: -2011 yılında Türkiyenin Hong Konga ihracatı yüzde 72 arttı


BURSA (A.A) - Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) Avrupa Bölge Müdürü Susan Lam, 2011 yılında Türkiyenin Hong Konga ihracatının yüzde 72 arttığını bildirdi.
     Lam, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve HKTDC İstanbul Şubesi işbirliği ile Hong Kong ve Türkiye arasındaki ticaret bağlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Çinin ABDden sonra dünyanın ikinci büyük ekonomisi olduğunu kaydetti.
     Çinde ham madde ithal etmek yerine hızla ham madde üretimine geçildiğini belirten Lam, Bu dönüşüm iç talebi arttırma noktasında çok önemli. 2002den 2011e kadar Çindeki ticaret hacmi yaklaşık yüzde 23 büyüdü. Bu büyüme sayesinde dışardan gelen ekonomik şoklar kolaylıkla atlatıldı. Banka kredi kullanımları ile de büyüme katlanarak devam etti. 2011de 456 milyar dolarlık ihracatı ve 511 milyar dolarlık ithalatı ile dış ticarette aktif bir rol alan Hong Kong, yıl boyu uluslararası yatırımcıları bünyesinde barındıran bir ekonomi olarak dikkat çekti. 2011 yılında Türkiyenin Hong Konga ihracatı yüzde 72 arttı diye konuştu.
     Hong Kongun kültürler arası ticarette deneyimli olduğunu dile getiren Lam, şöyle devam etti:
     Hong Kong, çevre şehir ve ülkeler konusunda da finans merkezi olarak çok güçlü. Hong Kong, 2012 yılı için en rekabetçi ekonomi olarak belirlendi. Ayrıca dünyanın önde gelen 100 bankasından 70i burada faaliyet gösteriyor. Burası dünyanın en serbest ekonomisine sahip. Uluslararası firmaların faydalanması için özel ticaret kanunları var. Bölgede 300 bin küçük ve orta büyüklükte işletme faaliyette. Hong Kongun bu konuda Çinde rakibi bulunmuyor. İnci Nehri Deltası imalat ve ihracat açısından en önemli bölge. Çinin ihracatının yüzde 24ünü karşılayan bu delta, Çine, Singapur ve Malezyanın gayri safi milli hasılasından daha fazla katkı koydu.
     HKTDC İstanbul Temsilcisi Perran Özsu Özçaldıran ise Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi hakkında bilgi vererek, Misyonumuz iş ortaklık adaylarını buluşturmak. Hong Kongta yıl boyunca 30dan fazla uluslararası ihtisas fuarı düzenleniyor. Bu fuarlardan 3ü dünyanın en büyük, 9u ise Avrupanın en büyük fuarları olarak öne çıkıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber HKTDC Avrupa Bölge Müdürü Susan Lam: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER