Hobi için yonttuğu taşlar geçim kapısı

Hobi için yonttuğu taşlar geçim kapısı oldu -Hatayda hobi olarak başladığı taş işlemeciliği sanatında ustalaşan Ali Güler, kanser hastası annesine destek için evini atölyeye dönüştürdü -Amanos Dağlarından getirdiği kaya parçalarını


HATAY (A.A) - Halit Demir - Hobi olarak başladığı taş işlemeciliğinde ustalaşan Ali Güler (35), kanser hastası annesine destek olmak için evinde oluşturduğu atölyede yaptığı eserlerini Türkiyenin dört bir yanına gönderiyor.
     Ali Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sanatı herhangi bir kursta veya atölyede çalışarak öğrenmediğini, hobi olarak başladığı taş işlemeciliğinde kendini sürekli geliştirdiğini anlattı.
     Çocukluğundan beri el sanatları ve yontmacılığa ilgi duyduğunu ifade eden Güler, şunları söyledi:
     Çocukluğumdan beri el sanatlarına merakım vardı. Resim veya yontmacılık alanında içimde bir cevher olduğunu ve bunu dışarı yansıtmam gerektiğini düşünüyordum. Hobi olarak başladığım taş işlemeciliğinde birkaç iş yerinde çalışarak kendimi geliştirdim. İşe ilk başlarken elimde hiçbir malzeme yoktu, zaman geçtikçe malzemelerimi tamamladım. İlk başladığım zamanlar bir iki figür yapıyordum, daha sonra kendimi geliştirerek daha iyi figürler yaptım. Üç dinin bir arada yaşadığı hoşgörü kentinde bu hoşgörüyü sanatıma yansıtmaya çalışıyorum. Yaptığım bütün figürleri kendim tasarlıyorum. Yaptığım eserler, toptancılar aracılığıyla turistlerin fazla olduğu yerlere pazarlanıyor. Böylece geçimimi sağlıyorum.
     İşlediği taşları Amanos Dağlarından büyük kaya parçaları olarak getirdiğini belirten Güler, kayaları keserek şekil verdiğini ve bu taşları hediyelik süs eşyalarına dönüştürdüğünü kaydetti.
    
     -Kanser hastası annesine destek olmak için atölyeyi evinde kurdu-
    
     Atölyesinin evinde olmasının kendisi için bir avantaj olduğunu dile getiren Ali Güler, şöyle konuştu:
     Atölyeyi evde açmamın sebebi meme kanseri olan anneme destek olmaktı. Tedavisi burada yoktu, Adanaya gidip geliyordu. Annem ayda 10 kez kemoterapi tedavisi görüyordu. 5 yıl bu hastalıkla mücadele etti ve 2008de kendisini kaybettik. Anneme moral vermek ve ona daha yakın olabilmek için atölyeyi evde açmıştım. Çalışmalarımı halen burada sürdürüyorum. Bu sanatı, daha iyi yerlere götürmeyi istiyorum. Bunun için maddi manevi desteğe ihtiyacım var.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hobi için yonttuğu taşlar geçim kapısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER