Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı -AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: Ermeniler, Hocalılardan özür dilemelidir


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ermeni toplumunun, Hocalı Katliamı dolayısıyla Hocalılardan özür dilemesi gerektiğini bildirdi.
     Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Hocalıdaki katliama maruz bırakılan kişilerin Müslüman Türk oldukları için insanlık dışı işkencelerle karşılaştıklarını, bunun bir insanlık ayıbı olduğunu belirtti.
     Ermenistanın, yaşanan katliamı unutturmaya yönelik çalışma içinde olduğunu ifade eden Özdağ, açıklamada şunları kaydetti:
     Katliam sonucunda yüzlerce Hocalılı soydaşımız katledildi. Yüzlerce yaralı, binin üstünde esir ve 150 kişi ise kayıp. İşte bu Hınçak ve Taşnak zihniyete sahip yöneticiler hala Ermenistanı yönetmeye devam ediyor. Ermenistanı yönetenler Ermeni toplumuna zarar vermektedirler. Hocalıda kime zulmetmişlerse, kimin kanını akıtmışlarsa bu kişilerin aileleri başta olmak üzere tüm Hocalılardan özür dilemelilerdir. Bu konuda Azerbaycan üzerine düşen görevi hassasiyetle yapıyor ve yapmaya devam edecektir.
     AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ise yazılı açıklamasında, Hocalı Katliamının insanlık tarihine düşen leke olduğunu, Hocalıda yaşananların asla unutturulmaması gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER