Hollandanın Türk kökenli milletvekilinden AAya övgü

Hollandanın Türk kökenli milletvekilinden AAya övgü -CDA Milletvekili Coşkun Çörüz: -Türkiyenin sesini dünyaya duyuracak olan Anadolu Ajansının yurt dışında büro sayısını artırması ve yayın dilini geliştirmesi çok önemli, 100.


KASTAMONU (A.A) - Hollanda Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) partisinin Türk kökenli milletvekili Coşkun Çörüz, Türkiyenin sesini dünyaya duyuracak olan Anadolu Ajansının yurt dışında büro sayısını artırması ve yayın dilini geliştirmesi çok önemli, 100. yıl vizyonundan ötürü ajansı kutluyorum dedi.
     Çörüz, Ramazan Bayramı dolayısıyla tatil için geldiği memleketi Abanada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürkün 100. yılında dünya ajansları arasında ilk 5e girme hedefini takdir ettiğini, bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmekten memnuniyet duyacağını söyledi.
     AAnın dünyaya açılma hedefinin önem taşıdığını anlatan Çörüz, şunları kaydetti:
     Türkiyenin sesini dünyaya duyuracak olan Anadolu Ajansının yurt dışında büro sayısını artırması ve yayın dilini geliştirmesi çok önemli, 100. yıl vizyonundan ötürü ajansı kutluyorum. Demokrasiler hür basınla yaşar. AAnın 100. yıl hedefleri çok önemli adımlar. Diliyorum ki AA 100. yılında hedeflerine ulaşır ve 2020 yılında dünya ajansları arasında ilk sıralarda yer alır. Dünya artık eskisi gibi uzaklarda değil. İnsanlar artık birbirlerine çok kolay şekilde ulaşıyor. AAnın bu hedefinde Hollandada bize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Çalışmaları yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz.
     Çörüz, AA nın büyüyüşünü sürdürmesi, diğer kurumlarla işbirliği yapması gerektiğini ifade ederek, AAnın diplomasi muhabiri yetiştirmek üzere açacağı sertifika programı önemli bir adımdır. Aynı zamanda siyaseti de sıkı takibe alması lazım. Sizler işinizi iyi yaptığınız zaman bizler de işimizi daha iyi yaparız diye konuştu.
    
     Muhabir: Semih Yüksel/Erdinç Aksoy / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Hollandanın Türk kökenli milletvekilinden AAya övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER