Hurdacılar, çalıntı mallara karşı uyarıldı

Hurdacılar, çalıntı mallara karşı uyarıldı


AMASYA (A.A) - Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce hurdacılık yapan esnafın çalıntı malların alım satımına karşı uyarıldığı belirtildi.
     Amasyada faaliyet gösteren hurdacılara yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Toplantı Salonunda eğitim verildi.
     Bilgilendirme ve eğitim toplantısında konuşan Asayiş Şube Müdürü Hakan Uzun, amaçlarının eğitimlerle hurdacı esnafını çalıntı malların alım satımına karşı korumak olduğunu söyledi.
     Uzun, geri dönüşüm malzemeleri dışında hurda kablo, oto lastiği, pet şişe, bakır ve metal eşyaların çalıntı olanlarının hurdacı esnafına satılmak istendiğini ifade ederek bununla ilgili daha önce bir çok olayla karşılaştıklarını belirtti.
     Hurda malzemelerin alım satımını yapan esnafı bilinçlendirmek istediklerini anlatan Uzun, Hurdacı esnafımızın bu sayede sorunlarını dinlemek bilgi alış verişinde bulunmak ve çalıntı malların satışını önlemek istiyoruz. Amasya huzurlu bir şehir. Ancak ufak tefek hırsızlık konuları her yerde olduğu gibi Amasyada da oluyor. Bizim burada temel görevimiz suçları önlemek. Suç meydana geldikten sonra da suçluları yakalayıp adalete teslim etmek. Suçluları yakalamanın bir yöntemi de delillerden hareket etmek. Çalıntı malzemelerden hareket etmek. Çalıntı mallarında daha çok hurda satan esnafımıza gelme ihtimalini göz önünde bulundurarak sorunları çok yönlü takip ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Hurdacılar, çalıntı mallara karşı uyarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER