HÜRSİAD, grafiker ve tasarımcı yetiştiriyor

HÜRSİAD, grafiker ve tasarımcı yetiştiriyor


GAZİANTEP (A.A) - Hür Sanayici ve İş adamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından yürütülen Grafiker ve Tasarımcı Elemanı Yetiştirme Projesinin üçüncüsü tamamlandı.
     HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan yaptığı açıklamada, reklamcılık ve iletişim sektörlerinde grafik tasarımcıların, görsel dünyanın ve iletişimin her boyutunda stratejik roller üstlendiğini belirtti. Dernek olarak grafiker ve tasarımcı yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Fincan şunları kaydetti:
     Çalışmamızı üç kur şeklinde yaptık. 45 işsizin katılımıyla ve yaklaşık 8 ay süren kursun her kuruna 15 kursiyer aldık. Bu kapsamda istihdam amaçlı açtığımız kursumuzda eğitim alıp iş bulmak isteyen 18-35 yaş arası 45 kişiye kurs verdik. Kursa katılanlardan bazıları iş sahibi oldu ve iş vermek isteyenler de var.
     Proje Koordinatörü Orhan Özdülkar ise nitelikli eleman yetiştirme açısından açılan bu tür kursların önemine dikkat çekerek, Gaziantep üreten ve ürettiğini satabilen bir il olma yolunda hızla ilerliyor. Biz de buna destek vermek için çeşitli çalışmalara imza atıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber HÜRSİAD, grafiker ve tasarımcı yetiştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER