Huzurevi sakinlerinin lunapark keyfi

Huzurevi sakinlerinin lunapark keyfi -Samsunda huzurevlerinde kalan 90 kişi lunaparkta çarpışan arabalara, balerin, gondol ve dönme dolaba binerek, adeta çocukluklarına geri döndü (Fotoğraflı -Görüntülü)


SAMSUN (A.A) - Çarşamba ilçesindeki lunapark, her zamankinden farklı konukları ağırladı.
     Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı huzurevinde kalan 90 kişi, Samsun Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma, Yaşlıları Koruma Derneği tarafından düzenlenen organizasyonla unutulmaz bir gün yaşadı.
     Çarşamba ilçesindeki lunaparka getirilen huzurevi sakinleri, çarpışan arabalara, balerin, gondol ve dönme dolaba binerek çocuklar gibi eğlendi.
     Adeta çocukluklarına geri dönen huzurevi sakinleri organizasyondan duydukları mutluluğu dile getirirken, bazıları ise hayatlarında ilk kez lunaparka geldiklerini söyledi.
     Dernek Başkanı Sündüz Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlıları çocukluklarına ve gençliklerine bir an olsun döndürmek için lunaparka getirdiklerini belirtti.
     Her yıl yaşlılara moral vermek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Özkaya, şunları kaydetti:
     "Huzurevlerimizde Avrupada hayatını sürdürmüş ve emekli olduktan sonra memleketine dönmüş kimsesi olmadığı için huzurevinde kalan veya Türkiyenin bir döneme damgasını vurmuş filmlerinde rol almış Şişko Nuri olarak tanınan Sıtkı Sezgin gibi inanılmaz hayat hikayeleri olan insanlarımız var. Bu insanlarımızın, huzurevlerimiz mükemmel olmasına rağmen sürekli dört duvar arasında hayatlarını sürdürmelerini istemiyoruz. Çeşitli etkinlikler yaparak onları sosyal yaşama katıyoruz. Bu yıl da ilk kez yaşlılarımızı lunaparka getirdik. Burada çocukluklarını ve gençliklerini tekrar hatırlamalarını ve eğlenmelerini arzuladık."
     Lunapark işletmecisi Yüksel Çakmak ise lunaparkta genellikle çocukların ve gençlerin geldiğini ilk kez yaşlıları ağırladıklarını söyledi.
     Herkesin bir yaşlı adayı olduğunu ifade eden Çakmak, "Bazı yaşlılarımız ilk kez lunaparka gelmiş. Onların hoş bir gün geçirmelerini istedik. Bazı yaşlılarımız eğlence araçlarına korktukları için binmediler ama bazıları da tüm araçlara binerek lunaparkın keyfini çıkardılar" diye konuştu.
     Huzurevi sakinlerinin lunaparkta çocuklar gibi eğlenmelerini çevredekiler ilgili ile izledi.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Yaşar Karaman / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Huzurevi sakinlerinin lunapark keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER