Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Adanada bir grup, Cuma namazı çıkışında filmi protesto etti -Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Geçer: Düşünce ve basın özgürlüğü hiç kimseye Müslümanların kuts


ADANA (A.A) - Adanada bir grup, Cuma namazı çıkışında Hz. Muhammede hakaret içeren filmi protesto etti.
     Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Cuma namazı sonrası 5 Ocak Meydanında toplandı. Ellerinde Canımız Ona feda olsun, Bu çirkinlikler Onun güzelliklerini lekeleyemez yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.
     Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan platformun dönem sözcüsü Yılmaz Geçer, filmde Hz. Muhammedin doğrudan hedef alındığını, İslam dininin ise masum insanları, kadınları ve çocukları katlettiren bir kanser olarak tanımlandığını söyledi.
     Müslümanların dini değerlerine daha önceki yıllarda da hakaretlerde bulunulduğunu belirten Geçer, şunları kaydetti:
     Avrupa, İsrail ve ABD bu defa da bir Kıpti tarafından çekilen filmle Müslümanlara olan düşmanlıklarını ve kinlerini kusmuşlardır. Bu yeni senaryo hiç şüphesiz öncekilerin devamı olup Müslümanları tahrik etmek ve bazı karanlık hesaplar için yaptıkları sistematik saldırılardan biridir. Yeryüzünde hiç kimsenin efendimize dil uzatmaya hakkı yoktur. Düşünce ve basın özgürlüğü hiç kimseye Müslümanların kutsallarına edepsizce saldırma hakkını vermez.
     Yapılan duaların ardında grup dağıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER