Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler


BİTLİS (A.A) - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Bitlis Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) üyeleri, Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.
     Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan BEST-DER Başkanı Cengiz Karakaya, Amerikada gösterime giren İsrail asıllı yönetmenin yönettiği Müslümanların Masumiyeti adlı filmde, İslam dinine ve onun peygamberine hakaret edildiğini söyledi.
     2005 yılında Danimarkadaki bir gazetenin peygamberi ve Müslümanları terörist gibi gösteren bir karikatür yayımlandığını hatırlatan, Karakaya şöyle konuştu:
     Yapılan bu hakaret İslam aleminde büyük infiale sebep olmuş, tepkiler sonucunda bu alçakça hakaretlerden geri adım atmak zorunda kalmışlardı. Tarihler 2010 yılını gösterdiğinde, bu defa Amerikada, bir papaz ve arkasındaki şer güçler yüce kitabımız Kuran-ı Kerimi yakarak, Müslümanların nabzını yoklamaya çalışmış, yapılan gösteriler ve yoğun tepkiler nedeniyle durdurulmuştur. Son olarak yaklaşık 10 gün önce İsrailli bir kişinin yönetmenliği yaptığı, aynı familyadan kişilerin ve kıskanç, azgın Hristiyan Kıptilerin finansörlüğünü yaptığı ve bazı yerli işbirlikçi kişilerin sanat dediği, içeriği tamamıyla ahlaksızlık ve hakaret dolu olan bir film çevrilmiştir. Yapılan bu filmde aziz İslam dinine, o İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed efendimize, Müslümanlara alenen ağır hakaretler edilmiştir.
     Karakaya, Peygamber Hz. Muhammede yapılan bu çirkinliklerin, hepsinin planlı bir yapının icadı olduğunu kaydetti.
     Karakaya, Yapılan bu alçakça saldırılar, bütün Müslümanların İslama ve onun kutlu peygamberine olan bağlılığını artırmakta ve dünya Müslümanlarının vahdetini sağlamaktadır dedi.
     Yapılan basın açıklamasının ardından tekbir getirip, sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER