İçişleri Bakanı Güler, Mazıdağıda:

İçişleri Bakanı Güler, Mazıdağıda: Mardin modeli, Türkiyenin milli birlik ve kardeşliğinin tipik modelidir -Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, hepimizi bir arada tutacak, geleceğe güçlü şekilde baktıracak projedir -


MARDİN (A.A) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin modeli, Türkiyenin milli birlik ve kardeşliğinin tipik modelidir dedi.
     Beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile uçakla Diyarbakıra oradan da helikopterle Mazıdağı ilçesine gelen Bakan Güleri, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Milletvekili Abdurrahman Akdağ ve Kaymakam Fırat Çelik ile diğer yetkililer karşıladı.
     Bakan Güler, Kaymakam Çeliki ziyaretinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 16-17 Şubat tarihlerinde Mardinde olacağını söyledi.
     Türkiyenin uzun yıllardan bu yana ayağında pranga olan sorunların, 10 yılda yürütülen normalleşme ve demokratik hakların genişletilmesine ilişkin çalışmalarla belli bir noktaya getirildiğini dile getiren Güler, ülkenin her tarafında vatandaşların çözüm sürecine katkı verdiğini kaydetti.
    
     -Biz bu sürece inanıyoruz, elimizden gelen katkıyı sağlayacağız-
    
     Güler, vatandaşların gösterdiği bu ilgi ve arzu karşılığında Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin geldiği yeri herkesin bildiğini vurgulayarak, elden gelen her katkının ve samimi gayretlerin bir araya toplanarak sürece dahil edilmesinin önemine değindi.
     Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır diyen Güler, şöyle konuştu:
     Biz binlerce yıldır bu topraklarda kendi oluşturduğumuz toplumsal değerlerle uzlaşı, hoşgörü ve karşılıklı anlayış içerisinde birbirimizin hukukunu gözeterek, yaşayarak geldik. Bu topraklar binlerce yıldır kültürlerin, dinlerin ve medeniyetlerin bir arada yaşandığı, harmanlandığı yerdir. Bu bizim ürettiğimiz değerler, barışın, kardeşliğin simgesidir. İnşallah hem Türkiyenin hem de medeniyetler ittifakının bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu o huzur ortamının da simgesi olsun. Mardin modeli, Türkiyenin milli birlik ve kardeşliğinin tipik modelidir. Mardindeki hoşgörü ve huzur ortamının bütün Türkiyeye yayılmasını, bütün dünyaya örnek olmasını diliyoruz. Yıllardan beri bizi, kardeşleri ayrıştırmak için sürdürülen çabalar ayan beyan görüldü, bu işin artık bir noktada sonlandırılması gerektiğini herkes hissediyor. Bu süreç, geleceğe bakışımızı güçlendirecek ve bizi gelecekte daha güçlü kılabilecek bir süreçtir. Biz bu sürece inanıyoruz. Elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi hepimizi bir arada tutacak, geleceğe güçlü şekilde baktıracak projedir. Herkes elinden gelen gayret ve samimiyeti göstermelidir.
     Kabinede İçişleri Bakanı olarak bulunmasının çok anlamlı bulduğunu belirten Güler, Bu görev sadece bana değil, sizlerle beraber sizi temsil eden diğer vekillerimize, her birimize ve Mardinde yaşayan vatandaşa duyulan teveccühtür. Sayın başbakanımız, genel başkanımız, Mardinin hasretlerini bilerek, Mardinin bu süreçte yapacağı katkının anlamını bilerek, böyle bir görevi sizin temsilciniz olarak bize verdi dedi.
    
     -Mazıdağı Fosfat Tesisleri-
    
     Bakan Güler, bir gazetecinin sorusu üzerine Mazıdağı Fosfat Tesislerinin daha önce devlet tarafından işletildiğini ancak daha sonra özelleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu tesis şu anda üretim faaliyetlerine kademe kademe geçiliyor. Yakından takip ediyorum. İnşallah yıl sonuna kadar istihdama büyük katkı sağlayacak. Bölge ekonomisi ve yurt ekonomisi açısından bu tesis önemlidir. Tesisin sahiplerini İstanbuldan tanıyorum. Bu tesislerin yüzde 100 kapasiteyle çalıştırılması önemlidir. Burada önemli bir katma değer oluşturmasını istiyoruz. İnşallah 2014 başına kadar bu kapasiteyi, istihdam açısından 4 katına çıkaracak bir çalışma olacak. İster devlet ister özel olsun önemli olan yaratılacak katma değerdir.
     Daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Güler, bir vatandaşın başörtüsü yasağının kaldırılmasını istediklerine ilişkin ifadesi üzerine, Herkesin inancını özgürce yaşamasını istiyoruz dedi.
     Bakan Güler ve beraberindekiler daha sonra Derik ilçesine geçti.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Güler, Mazıdağıda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER