Iğdırda gıda denetimi

Iğdırda gıda denetimi


IĞDIR (A.A) - Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, kentin çeşitli yerlerinde gıda denetimleri yaptıklarını bildirdi.
     Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Iğdır Belediyesi personellerinden oluşturulan Gıda Kontrol Komisyonunun kentte gıda denetimleri yaptığını belirtti.
     Merkez ve ilçelerde halkın sağlığını tehlikeye düşürenlere karşı denetim yaptıklarını ifade eden Eraslan, Oluşturduğumuz Gıda Kontrol Komisyonu görevlileri denetim yaparak, gerekli önlemleri alıyor dedi.
     Yapılan denetimlerin insan sağlığı açısından önemli olduğunu anlatan Eraslan, ilk etapta kent merkezinde ana cadde ve belli merkezlerde bulunan dükkan ve marketlerin önlerindeki kaldırımlarda uygunsuz satışı yapılan kuru bakliyat ve çerezlerin kapalı kutular içerisine alınması çalışmasının başlatıldığını söyledi.
     Daha sonra beyaz et satan iş yerlerine yönelik olarak soğuk zincirin bozulmadan halka satışının yapılması için iş yeri sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığını ifade eden Eraslan, Satışların soğutucular kullanılmadan yapılması yasaklanmıştır. Ekmek fırınlarındaki ekmeklerin bundan sonra gazete kağıdına sarılarak satışı yapılamayacaktır. Bu konuyla ilgili olarak ekmek üreten fırın sahipleri uyarılmış, bundan sonra ekmeklerin saman kağıdına ambalaj kağıdına sarılarak satışı yapılacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda gıda denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER