Iğdırdaki mayın patlaması

Iğdırdaki mayın patlaması -Şehit jandarma er İbrahim Özkıdır, Gaziantepte toprağa verildi


GAZİANTEP (A.A) - Iğdırda mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma er İbrahim Özkıdır, Gaziantepte toprağa verildi.
     Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası Karakilise mevkisinde nöbet değişimi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan jandarma er Özkıdırın naaşı, Iğdır Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Gaziantepe getirilerek asri mezarlık morguna konuldu.
     Cenaze arabasıyla getirildiği Bahaeddin Nakıboğlu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehit Özkıdırın naaşı askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu.
     Bir süre top arabasında taşınan Özkıdırın naaşı daha sonra cenaze arabasına konularak götürüldüğü Asri Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.
     Bu arada, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneşin, baba Özkıdırı makam aracıyla mezarlığa götürdüğü görüldü.
     Tören sırasında baba Alo Özkıdırın metanetli olduğu gözlenirken, anne Fatma Özkıdır, naaşın top arabasına konuluşu sırasında tabuta dokunarak, gözyaşı döktü.
     Bu arada CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, tören öncesinde şehit babası Alo Özkıdıra cep telefonunu uzattı. Baba Özkıdırın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü belirtildi.
     Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Macızıoğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
     Bir süre önce izinden görev yerine döndüğü belirtilen 7 kardeşin en küçüğü Özkıdırın terhisine 3 ay kaldığı öğrenildi. Şehit Özkıdırın en son pazar gönü rahatsız olan babasını arayarak sağlık durumunu sorduğu belirtildi.
     Dün meydana gelen patlamada jandarma er Mustafa Altan olay yerinde, jandarma er İbrahim Özkıdır da Iğdır Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından askeri helikopterle sevk edildiği Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Veli Gürgah - Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Iğdırdaki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER