Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak:

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak: -"İkinci öğretimde öğrenci sayısının çokluğu, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaya zaman ayıramamasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı ikinci öğretimin kalkmasından yanayız" (Fo


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "İkinci öğretimde öğrenci sayısının çokluğu, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaya zaman ayıramamasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı ikinci öğretimin kalkmasından yanayız" dedi.
     Kültür ve Gösteri Merkezi Salonunda yapılan Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreninde konuşan Rektör Koçak, üniversitelerin akademik çalışmaların yanı sıra ekonomik ve sosyal kalkınma gibi görevleri de üstlendiğini dile getirdi.
     Günümüzde üniversitelerin kalkınmışlık ve gelişmişlik kavramlarında önemli değişiklikler geçirdiğini anımsatan Koçak, şunları kaydetti:
     "Bu süreçte üniversiteler bölgesel potansiyelin artan önemine bağımlı olarak bilginin, dönemin küresel gücü haline geldiği bilinmektedir. Üniversiteler artık bilginin arttığı, ticarileştiği, patentleştiği bir yerde bulunmaktadır. Eğitimde ve öğretimde araştırma gayretlerimizle, topluma hizmet gayretinde büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamaktayız. Üniversite olarak girişimci çabalarımız, akil çalışmalarımız, üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında atılan adımlar ciddi adımlardır fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Sanayi işbirliğini daha çok ileri götürme gayretindeyiz."
     Koçak, üniversitede üretilen bilgiyi, iş hayatına aktararak toplumsal faydaya dönüştürmeyi en büyük amaç edindiklerini bildirdi.
     Bilginin, iş hayatına aktarılması için öğrencilerin daha çok proje çalışmasına katılması gerektiğini vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:
     "Ülkemizde 170in üzerinde üniversite bulunmakta. Bunların birbirleriyle rekabet etmesi için en iyi akademisyenleri, en iyi öğrencileri bünyelerinde tutması ve dışarıdakini kendilerine çekebilmesi gerekiyor. Bunu yapmak için en iyi araştırma şartlarını kendilerine sağlamak durumundalar. Sanayinin az olduğu Erzurum gibi yerlerde üniversite sanayi işbirliğinden yeteri kadar faydalanmak, iç ve dış kaynaklardan istifade ederek, ortak proje yapmanın zor olduğunu biliyoruz. İkinci öğretimde öğrenci sayısının çokluğu, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaya zaman ayıramamasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı ikinci öğretimin kalkmasından yanayız."
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen de Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreninin geleneksel olarak düzenlendiğini söyleyerek, verilen ödüllerin ve yapılan atamaların üniversitenin köklü bir bilim geleceğinin göstergesi olduğunu belirtti.
     Tüzemen, kitap, makale, etkin makale, patent, atıf, en iyi doktora tezi ve en iyi BAP dallarında toplam 38 ödülün, 56 bilim insanına verildiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Bilimsel Teşvik Ödülü almaya hak kazanan akademik personele ödülleri verilirken, unvanları değişen öğretim görevlileri ise yeni cübbelerini giydi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER