Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Akkuş, -Toprak ve bitki analiz laboratuvarımız, çiftçilerimizin nitelikli ve bol ürün almasında büyük etken oluyor


IĞDIR (A.A) - Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Akkuş, toprak ve bitki analiz laboratuvarının, çiftçilerin nitelikli ve bol ürün almasında büyük etken olduğunu bildirdi.
     Akkuş, yaptığı yazılı açıklamada, Iğdır İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan laboratuvarının çiftçilere verimlilik analizleri konusunda hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.
     Analizlerin ortalama 3 gün içerisinde laboratuvarlarında görevli uzmanlarca sonuçlandırıldığını belirten Akkuş, açıklamasında şunları kaydetti:
     İdaremiz bünyesinde kurulu laboratuvarda çiftçilerimizin Nitelikli bol ürün almaları ve tarımsal sorunların çözümünde toprak özelliklerinin iyi bilmeleri için, çeşitli analizler yapılmaktadır. Yapılan analizler neticesinde çiftçilerimize toprak ve bitki analizi yapma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra üretimin artırılması ve minimum masrafla maksimum verim elde etmeleri için uzman kişiler tarafından, topraktaki bitki besin maddeleri tespit edilerek toprağa uygun gübrelerle tavsiye edilmektedir.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER