İGİADın Gaziantep temasları

İGİADın Gaziantep temasları -İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alkan: -Türkiyede 2023 vizyonunda ekonomik bir kalkınma hedefi var


GAZİANTEP (A.A) - İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantepte bazı temaslarda bulundu.
     Gaziantepi yakında tanımak ve İGİADın çalışmaları hakkında bilgi vermek için kente gelen İGİAD yönetim kurulu üyeleri ilk önce Vali Erdal Atayı ziyaret etti.
     Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, İGİADa başarılar diledi ve yönetim kurulu üyelerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret eden Alkan ve beraberindeki heyete Güzelbey, Gaziantepin kültür ve turizm yönüyle de kalkınma hamlesi yaptığını ve şehrin UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine girdiğini bildirdi.
     Gaziantepte işsizlik sorunun yaşanmadığını dile getiren Güzelbey, bazı sektörlerde çalıştıracak eleman dahi bulunamadığını aktardı.
     Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube üyeleriyle bir araya gelen İGİAD heyeti, MÜSİADın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Gaziantepte yaptığı ziyaretleri değerlendiren Alkan, İGİAD olarak Anadoluya yapılan ziyaretleri önemsediklerini bildirdi.
     Daha önce Kayseri ve Bursaya yapılan ziyaretlerle İGİADın gündemini oralara taşımaya gayret ettiklerine dikkat çeken Alkan, şunları kaydetti:
     İGİAD olarak bizler 2003 yılından bu yana özellikle ahlaklı girişimciliğin yaygınlaştırılmasına vurgu yapıyoruz. Türkiyede 2023 vizyonunda ekonomik bir kalkınma hedefi var. Bu kalkınmada Anadolu göz ardı edilemez.
     Anadolu aslanlarının bu kalkınmadaki rolü çok önemli. Özellikle bu kalkınmada 500 milyon dolarlık ihracat yapılması hedef olarak belirlendi. Dünyada ilk 10a girecek bir ekonomi bizim için hedef olarak ortaya koyuldu. Bu kalkınmanın olmazsa olmazının da ahlak olduğunu ziyaretlerimiz sırasında dile getirdik. İnsanlar dürüst ve ahlaklı olmalı.
     İGİAD, ayrıca Zirve Üniversitesini de ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ile bir araya gelerek görüştüler.
     (ZER-ŞMÖ)
<< Önceki Haber İGİADın Gaziantep temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER