Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Sivas Valisi Kolat: Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan Vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Ali Kolat, Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan Vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır dedi.
     Vali Kolat, Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun insanlığın kendisiyle birlikte getirdiği en yüce değerlerden biri olduğunu ifade etti.
     Her toplumun dayanışma ve yardımlaşma konularında yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre çeşitlilik gösteren müesseseler oluşturduğunu belirten Kolat, şunları kaydetti:
     Ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili verimli, teşkilatlanmış şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir. Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır. Milletimizin yardımseverlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren Vakıflar, sosyal devlet anlayışının gerçekleşmesine de önemli katkıda bulunmaktadır. İslam dini anlayışı içinde Peygamberimiz Hz. Muhammedin birlik, beraberlik ve paylaşma duygusuyla ön plana çıkan vakıf müessesesi, günümüzde üstlendikleri toplumsal sorumlulukların yanında, çok yönlü çalışmalarla da ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine önemli katkılar sağlamakta, değerli insanların yetişmesine ve birliğimizin güçlenmesine hizmet etmektedir.
     Batı ülkelerinin yeni yeni sahiplenip, üçüncü sektör adıyla ortaya çıkardıkları bu sistemi ataların yüzyıllar öncesinde yaşadığını, günümüze intikal ettirildiğini ifade eden Kolat, Bizler de bu emanetlere layık olduğu değeri vermek için gerekli önlemleri almak, toplum olarak bu kurumun ihyasına çalışarak hizmetini sürdürmesini sağlamak durumundayız ifadelerini kullandı.
     Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan 4 han, 1 kervansaray, 8 hamam, 2 çeşme, 49 cami ve mescit, 31 türbe, kümbet ve hazire, 4 medrese olmak üzere 99 adet vakıf eski eseri bulunduğunu belirten Kolat, şunları ifade etti:
     Ülkemiz için son derece değerli olan geçmişimizin yansımaları vakıf eserlerinin restorasyonu konusunda Valiliğimiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü gerekli çalışmaları yürütmektedir. Bu ecdat yadigarı eserlerin bakım ve onarımlarının yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce 94 kişiye muhtaç maaşı, 177 öğrenciye burs ve 700 aileye kuru gıda yardımı yapılmaktadır. Yapılan tüm çalışmalar ve sunulan hizmetlerin kalitesinin, sürekliliğin artırılması için toplumun her kesiminin üzerine önemli görevler düşmektedir. Eserlerimizi onarmak ya da ihtiyaç sahiplerine el uzatmak kadar onları korumak, şartlarını iyileştirmek ve gelecek nesillere bu kültürü bırakmak da son derece önemlidir.
     (MSÖ-EMN)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER