İHH Yetim Destekleme İstişare Toplantısı

İHH Yetim Destekleme İstişare Toplantısı -İHH Bolu Şube Başkanı Sarımsakçı: İlk hedefimiz Boluda yaşayan 100 yetime ulaşmak ve yardım etmek


BOLU (A.A) - İHH İnsani yardım vakfı Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı, ilk hedeflerinin Boluda yaşayan 100 yetime ulaşarak yardım etmek olduğunu ifade etti.
     İHH İnsani yardım vakfı Bolu Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri, bir restaurantta kahvaltı yaparak, Yetim Destekleme İstişare Toplantısı düzenledi.
     Çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda AA muhabirine açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı, yetimlere yönelik çalışmaların daha verimli hale getirmek ve ihtiyacı olan yetimlerin nasıl tespit edileceğini konuşmak için bir araya geldiklerini dile getirdi.
     Konu ile ilgili olarak İHH Ankara Şubesi yetkililerinin de toplantıya katılarak kendi tecrübelerini anlatacağını kaydeden Sarımsakçı, İlk hedefimiz Boluda yaşayan 100 yetime ulaşmak ve yardım etmek. Bizim hedef kitlemiz Bolu içindeki yetimlerimiz. Bize genel başkanımızın söylediği şu; Kendi ilinde 100 yetime bakmadıktan sonra yurt dışından yetim istemeyin. Bizde şu adan Boluda 25 - 30 civarı yetime yardım yapıyoruz. Bu çalışmalarla yetim sayımızı çoğaltacağız. Yetimlere ulaşma yollarını araştıracağız. Bunu 100e tamamlamak amacındayız diye konuştu.
     Yetimlere yönelik yapılan yardım çalışmalarının içeriği hakkında da bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:
     Yetimlere yönelik düzenli olarak her ay aidat sistemi ile ödeme yapıyoruz. Okul zamanı kırtasiye ve okul elbisesi ve ayakkabı yardımında bulunuyoruz. Belli dönemlerde gıda kolisi dağıtıyoruz. Kurban Bayramında kurban eti dağıtımı oluyor. Kışın ise kömür ve yakacak ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Bunun yanında evlerinde eksik eşyalarının teminini yapıyoruz. Yani bizden ne talepleri olursa onları yetimlerimize temin ediyoruz.
    
     Muhabir : Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İHH Yetim Destekleme İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER