İhtiyaç sahibi çocuklara kitap ve oyuncak

İhtiyaç sahibi çocuklara kitap ve oyuncak sağlanacak -Muğla Belediyesi ve Muğla Kent Konseyi işbirliğiyle oyuncak ve kitap kumbarası oluşturuldu


MUĞLA (A.A) - Muğlada maddi durumu iyi olmayan çocukların kullanımı için Muğla Belediyesi ve Muğla Kent Konseyi işbirliğiyle oyuncak ve kitap kumbarası oluşturuldu.
     Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kumbaranın Sınırsızlık Meydanına yerleştirilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, oluşturulan kumbara ile maddi durumu iyi olmayan çocukların oyuncak ve kitap sahibi olacaklarını söyledi.
     Gürün, "Oyuncak konusu çok basit gibi görünse de çocuk gelişiminde ve psikolojisinde çok etkili bir alan. Maalesef günümüzde üretilen oyuncaklar teknoloji ürünü, plastik, içerisine emek katılmayan sıradan oyuncaklar" dedi.
     Oyuncakların çocukların zekasını, kabiliyetini gösterebileceği alanlar olduğuna işaret eden Gürün, şöyle devam etti:
     "Çocukların arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaşabilmesi, çocuğun gelişimi açısından önemli. Günümüzde evinde çok sayıda oyuncağı olan ve bu oyuncaklardan hemen sıkılan çocuk kitlesine sahibiz. Bunu değiştiremeyiz. Paylaşım hissini, birlikte oynama duygusunu geliştirebilmek fazla miktarda olan oyuncakları hiç oyuncak sahibi olmayan çocuklara ulaştırabilmek amacıyla böyle bir çalışma yaptık."
     Kumbaranın tasarrufları biriktirme, daha sonra başka güzel amaçlar için kullanma mesajı verdiğini vurgulayan Gürün, kumbarada biriken oyuncakları, kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını, farklı özelliği olan oyuncakları da restore edilmiş tarihi bir yapıda sergilemeyi düşündüklerini dile getirdi.
     Kent Konseyi Başkanı Dr. Naki Bulut ise çocukların paylaşım duygusunu öğrenebilmeleri için oyuncaklara ihtiyacı olduğuna işaret ederek, aydınlık bir gelecek oluşturmak için çocukların iyi yetiştirmesi gerektiğini ifade etti.
     Bulut, çocukların okuma yazma öğrendikten sonra paylaşım duygusu içinde oyuncaklara ihtiyacı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İhtiyaç sahibi çocuklara kitap ve oyuncak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER