İki başkent Feshanede buluşuyor

İki başkent Feshanede buluşuyor -Konyanın kültürünü, ekonomisini ve ticaretini anlatacak KONEXPO etkinliği 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek


İSTANBUL (A.A) - KonyaSanayici ve İşadamları Derneğince (KONSİAD), İki Başkentin Buluşması anlayışıyla Konyanın kültürünü, ekonomisini ve ticaretini anlatan stantların açılacağı I. KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinliği 13-16 Eylül tarihleri arasında Feshanede gerçekleştirilecek.
     Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek etkinlikte, medeniyetlere merkez olan, yerli ve yabancı turistin merak ettiği cazibe merkezi Konya, Avrupanın başkenti İstanbul ile buluşacak.
     İstanbul ve Konya büyükşehir belediyeleri tarafından gerçekleştirilecek Feshane etkinliklerinde Konyaya özgü standlar açılacak, bir çok aktivite gerçekleştirilecek. Akademisyenlerin konferansların verileceği etkinlikte Konya yöresinin güzellikleri görme imkanı bulacak olan vatandaşlar, Konyayı Feshanede yaşayacak.
     Konya yemek kültürünün de tanıtılacağı organizasyonda etli ekmek başta olmak üzere yöreye ait tatlar, ziyaretçilere ücretsiz tattırılacak.
     Açılış öncesinde Eyüp ilçesi merkezinden Feshaneye kadar mehteran eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşüne Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın da katılımı bekleniyor.
    
     Muhabir: Uğur Aslanhan
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber İki başkent Feshanede buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER